سئو چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنی بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو است. به طور خلاصه ما به وسیله سئو میتوانیم یک سایت را با استفاده از قوانین ثابتی چون تولید محتوا ، بهبود نکات فنی سایت و همچنین عملیاتی که خارج از سایت انجام می دهیم به افزایش ترافیک سایت کمک کنیم و نتیجه این فرایند افزایش فروش سایت است سئو به معنی فریبکاری و یا دستکاری موتورهای جستجو نیست. بلکه اساسا موتورهای جستجو برای بهبود رویت و ارتباط سایت ها در نتایج جستجوی طبیعی با هدف رسیدن به رتبه بندی بالاتر ایجاد شده اند.

سئو چیست

فهرست محتوای سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

 

سئو چیست در ویکی پدیا

پس متوجه شدیم سئو یعنی Search Engine Optimization که هر شخصی قصد ورود به بازاریابی اینترنتی داشته باشد باید از گذرگاهی به نام سئو برای موفقیت وبسایت و کسب و کار آنلاین خود عبور کند. به این نتیجه میرسیم که داشتن علم سئو مساوی با فروش بیشتر ، شناخته شدن در اینترنت است.

سئو چیست و چه اهمیتی دارد؟

امروز مثل ده سال پیش شما ده ها گزینه برای توسعه کسب و کار خود ندارید ، به نقل از بیل گیتس کسب و کار شما یا انلاین است ، یا از بین رفته و این نشان دهنده اهمیت ورود به کسب و کار اینترنتی است. پس شما راهکاری جز ورود به اینترنت و کسب درآمد از بستر ندارید. برای اینکه در اینترنت دیده شوید چندین راهکار وجود دارد

۱-تبلیغات در وبسایت های معروف

شما میتوانید با استفاده از بودجه های سنگین در وبسایت های پربازدید مثل زومیت ، ورزش ۳ ، پی سی دانلود و…… کسب و کار خود را معرفی کنید. اما این راهکار هزینه های بالایی طلب میکند. یعنی با بودجه ۲ میلیون یا حتی ۱۰ میلیون نتیجه مثبت به دست نمی آورید. اگر بامیلو در کوتاه ترین زمان هم ردیف دیجی کالا قرار گرفت بخاطر تبلیغات بسیار سنگین این بیزینس بود.

۲-استفاده از تبلیغات ادورز گوگل

این روش هم نیازمند هزینه های بالاست ، مخصوصا اینکه باید به دلار این هزینه های پرداخت شود که امروز در کشور ما چالش اصلی سیر صعودی این واحد پولی است. در این روش شما باید کلمات کلیدی حوزه کاری خود را از طریق پنل تبلیغاتی گوگل وارد کنید و هزینه هر کلمه و مقدار کلیک مد نظر را قرار دهید تا گوگل شما را در نتایج خود بالاتر از دیگران نشان دهد. در این روش ، همانند روش اول شما تا زمانی دیده میشوید که تبلیغات شما در حال نمایش باشد. و این مستلزم قراردادن یک ردیف بودجه تبلیغاتی است.

۳-استفاده از قوانین گوگل و دیده شدن طبیعی

اما یک روش ایمن ، راحت ، بدون هزینه در گوگل سئو است. سئو همان قوانین ثابتی است که موتور جستجوی گوگل برای تمام وبسایت ها در نظر گرفته است و اگر وبسایتی این قوانین را به درستی رعایت کند میتواند بالاتر از سایر رقبا در گوگل دیده شود. اما نکته مهم و کلیدی این است که سئو نیازمند دانش و تجربه است.

سئو فرآیند ساده و آسان نیست که به راحتی آن را پیاده سازی کرد. زیرا نیازمند دانش زیاد، تجربه و صبر است.موتورهای جستجوی معروف مثل گوگل دائم در حال تغییر الگوریتم های خود هستند و در روند رتبه بندی سایت ها هر روز بهتر از روز قبل عمل میکنند و سایت هایی را که شایسته رتبه برتر هستند در لیست صفحه اول خود قرار میدهد.بنابراین وظیفه یک سئوکار حرفه ای بروز نگه داشتن اطلاعات خود در این زمینه است.

سئو فرآیند ساده و آسان نیست که به راحتی آن را پیاده سازی کرد. زیرا نیازمند دانش زیاد، تجربه و صبر است.موتورهای جستجوی معروف مثل گوگل دائم در حال تغییر الگوریتم های خود هستند

عملیات سئو به چه معناست؟

سئو حاصل ده ها کار مختلف و بهم پیوسته است که تشکیل یک کار بزرگ تر را میدهد. اما اینکه بیش از اندازه روی سئوی سایت برا گوگل و موتور جستجو هم کار کنید اثر مثبت ندارد. درواقع گوگل اهمیت بیشتری به وبسایتهایی میدهد که سایت خود را برای کاربر بهینه سازی کرده باشند. یعنی اگر کاربری در سایت شما احساس بهتری داشته باشد و زمان بیشتری را بگذراند یک امتیاز مثبت برای شما در نظر گرفته میشود.

موتورهای جستجوی اول و سئوی قدیم!!..

در سال ۱۹۹۰ که موتورهای جستجو کار خود را به تازگی آغاز کرده بودند. در ذهن مردم به عنوان یک فهرست لیست شده به آنها نگاه میشد. از معروف ترین موتورهای جستجوی قدیمی که عملا در حال حاضر خبری از آنها نیست میتوان به Infoseek،Alta، Vista و Yahoo اشاره کرد. این موتورهای جستجو در ابتدای راه بر اساس حروف الفبا سایت ها و صفحات را رتبه بندی میکردند ، یعنی اگر سایت شما AAA بود شانس دیده شدن شما خیلی بیشتر میشد.

با رشد سریع اينترنت موتورهای جستجو جديد‌تری ظاهر ‌شدند که مجهز به الگوريتم‌های رتبه‌بندی پيچيده‌تری بودند. اين الگوريتم‌ها با معيار تراکم کلمه کليدی و برچسب‌های شبيه key-words برای فهم محتويات وب سايت‌ها استفاده می‌کردند. به دنبال اين رشد سئو برای بيشتر ديده شدن ، سايت‌ها فعاليت خود را شروع کرد. با رشد و بهبود موتورهای جستجو سئوکارها نیز به دنبال روش های مختلف برای بالا بودن سایت خود در موتورهای جستجو بودند و این بین به انواع کارهای اخلاقی و غیر اخلاقی متوسل می شدند.

اين الگوريتم‌ها با معيار تراکم کلمه کليدی و برچسب‌های شبيه key-words برای فهم محتويات وب سايت‌ها استفاده می‌کردند

اهداف سئو چیست؟

هدف نهایی و اصلی سئو کمک به وبسایت ها برای دیدن شدن در موتورهای جستجو و نمایش نتایج آنها در رتبه های بالاتر است. به طور متوسط اگر یک صفحه از سایت در رتبه اول باشد احتمالا فروش و ارائه خدمات آنلاین آن تا ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند. نمایش دادن بیشترین صفحات مرتبط با پرس و جوی کاربر مزایای زیادی هم برای کاربر و موتور جستجو دارد.یکی از از این مزایا اعتماد بیشتر کاربر به موتور جستجو میباشد.

در یک تحقیق واقعی بین کاربران سطح وب به این نتیجه رسیدند که بسیاری از کاربران و جستجوکنندگان بیشتر مایل هستند روی لینک های طبیعی نتایج موتور جستجو کلیک کنند

با توجه به شرایط وبسایت ، کلمات کلیدی انتخاب شده زمان سئو کردن صفحه مورد نظر هفته یا ماه ها طول خواهد کشید تا به نتیجه مطلوب برسد.برای وبسایت های قوی و ریشه دار بسیار مهم است که صفحاتشان جزو سه رتبه اول موتورهای جستجو باشد. چرا که ۶۰ درصد کل کلیک ها روی این سه قسمت قرار گرفته و رقابت بسیاری برای تصاحب این جایگاه ها وجود دارد.

لینک اول تاثیرگذار ترین لینک در سئو سایت

در یک تحقیق واقعی بین کاربران سطح وب به این نتیجه رسیدند که بسیاری از کاربران و جستجوکنندگان بیشتر مایل هستند روی لینک های طبیعی نتایج موتور جستجو کلیک کنند.این تحقیق نشان میدهد ۷۳ درصد کاربران گوگل روی لینک های طبیعی نتایج جستجو کلیک میکنند. و تنها ۲۷ درصدکاربران به لینک های تبلیغاتی اهمیت و روی آنها کلیک میکنند. شاید این یکی از بزرگترین دلایلی باشد که حتی شرکت های بزرگ سرمایه گذاری اصلی خود را روی سئو انجام دادند نه بر روی تبلیغات اینترنتی ، هر چند تبلیغات اینترنتی و سئو مکمل رشد یکدیگر هستند اما ماندگاری و اثر سئو قطعا بیشتر خواهد بود.

به طور کلی میتوان اهداف اصلی سئو سایت را به ۵ مورد تقسیم کرد:

  • ۱-برند سازی و معرفی کردن کسب و کار
  • ۲-افزایش ترافیک وبسایت
  • ۳-باعث بهبود نتایج وبسایت در صفحه اول
  • ۴-باعث افزایش فروش محصولات وبسایت

سه بخش اصلی سئو هر وبسایت

برای داشتن یک سئوی حرفه ای روی سایت ، نیازمند سه بخش اصلی است که در زیر به آنها اشاره کردیم و در ادامه هر کدام را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

  • On Page Seo
  • Off Page Seo
  • Technical SEO

انواع سئو چیست؟

سئو انواع مختلفی دارد که در اکثر دوره های آموزشی و متخصصین سئو آن را به دو بخش اصلی سئو داخلی و خارجی تقسیم میکنند. اما سئو را میتوان به دسته های مختلف تقسیم بندی کرد. که به ترتیب سئو داخلی ، سئو خارجی ، سئو تکنیکال ، سئوی سفید ، سئو خاکستری ، سئوی کلاه سیاه ، سئو ترکیبی تقسیم بندی کرد. معمولا سئوکارهای مبتدی کار خود را با اصول اصلی سئو شروع میکند و رفته رفته سطح توانایی پیاده سازی سئو را افزایش میدهند.

سئو داخلی وبسایت چیست ؟ (On Page SEO)

به طور کلی هر آنچه در وبسایت شما رخ میدهد اعم از برنامه نویسی فرانت اند ، محتواهای متنی ، ویدئویی ، تصاویر ، لینک دهی داخلی و….. مربوط به سئو داخلی میباشد. این قسمت از سئو یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین قسمت هاست ، زیرا کاملا در دسترس شماست و به راحتی میتوانیدکنترل کاملی روی قسمت های مختلف وبسایت خود داشته باشید.و باید توجه داشت که هرگونه تغییر کوچک در ساختار محتوا ، و تغییرات ظاهری در سایت میتواند رتبه های شما را در نتایج جستجوی گوگل تغییر دهد.

بنابراین سئوی داخلی را میتوان پایه و اساس سئو دانست ، پس تا زمانی که سئو داخلی را به خوبی رعایت نکردید وارد سئو خارجی نشوید.

مهم ترین موارد در سئو داخلی وبسایت:

  • عنوان صفحه
  • تگ توضیحات
  • کلمات کلیدی
  • ساختار URL ها
  • تگ های بدنه
  • چگالی کلمات کلیدی
  • بهینه سازی عکس ها
  • لینک دهی داخلی

سئو خارجی وبسایت چیست؟ (Off Page SEO)

سئوی خارجی کاملا مخالف سئوی داخلی وبسایت میباشد. یعنی عملا ما کنترل کاملی روی فرایند نداریم و باید دائم با مانیتورینگ کردن وبسایت از خرابکاری های احتمالی جلوگیری کنیم.بهینه سازی خارجی سایت شامل کلیه مراحلیست که منجر به افزایش رتبه یک صفحه یا خود وبسایت میشود.در این مراحل یکی از مهم ترین کارهایی که هر سئوکار میبایست انجام دهد، تولید بک لینک های معتبر و با ارزش برای وبسایت است.فعالیت در شبکه های اجتماعی ، تبلیغات در جهت برندینگ وبسایت و…. از سایر کارهایست که برای سئو خارجی وبسایت بسیار مهم است.

معمولا سئوکارها را میتوان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد ، یکی از دلایل این تقسیم بندی نوع پیاده سازی سئو و تفکرات حاکم بر این افراد میباشد. سئوی کلاه سیاه ، خاکستری ، و سفید سه دسته اصلی سئو میباشد که هرکدام باتوجه به نوع پیاده سازی و شرایط حاکم بر سایت مناسب یک کسب و کار اینترنتی است.

مهم ترین موارد در سئو خارجی وبسایت:

  • بک لینک های خارجی
  • شبکه های اجتماعی
  • فعالیت های برندینگ
  • رپورتاژ آگهی
  • تبلیغات

سئوی تکنیکال چیست؟

شاید یکی از مهم ترین دلایلی که وبسایت شما رتبه خوبی در نتایج موتورهای جستجو ندارد اشکالات و ایرادات در سئوی تکنیکال سایت شما باشد. سئوی تکنیکال به طور خلاصه مجموعه ای از باید های سایت شماست که میتواند در افزایش رتبه و کیفیت سایت شما اثر گذار باشد در ادامه چند مورد از مهم ترین موارد سئوی تکنیکال را بیان خواهیم کرد

۱-سرعت وبسایت در سئو

حتی وب سایت های فروشگاهی نیز متوجه شده اند که تاخیر کمتر از یک ثانیه در بارگذاری یک صفحه، یک درصد از فروش محصول مورد نظر کاهش می دهد. در نتیجه سرعت سایت یک فاکتور بسیار مهم در روند بهینه سازی است و شما باید از تکنیک های بهینه سازی سرعت سایت استفاده کنید تا در سریع ترین زمان ممکن، اطلاعات صفحه شما برای مخطبتان بارگذاری شود

۲- Mobile friendly بودن سایت

Mobile friendly دومین عنصر مرتبط با سئوی تکنیکال است و اهمیت ان به اندازه بهینه سازی سرعت سایت می باشد. در سال ۲۰۱۵ گوگل بروز رسانی در الگوریتم رتبه بندی خود ایجاد کرد که بسیاری از متخصصین سئو آن را با عنوان Mobilegeddon می شناختند. علت نام گذاری این بروز رسانی الگوریتم رتبه بندی، تاثیر بیش از حد آن بر تمامی جستجوها بود. به معنای واقعی کلمه، این بروز رسانی نوع جستجوها را از دسکتاپ خارج کرده و جستجوها را به سمت تلفن های همراه کشاند.

از آن زمان بعد، موبایل فرندلی بودن یکی از شاخصه های اصلی تمامی وب سایت ها شد و سئوکاران سعی می کنند تا بیشترین تطابق را با تلفن های همراه داشته و بهترین تکنیک ها را برای بهینه سازی سایت برای تلفن های همراه به کار ببرند.

۳-ساختار وبسایت از نظر سئو سایت چیست

یک مسئله مهم دیگر که باید بدانید این است که جایگاه ساختار سایت در سئوی تکنیکال چیست و شما چه اقداماتی باید در زمینه بهبود آن انجام دهید. در این زمینه، نیوسئو پیشنهاد استفاده از یک ساختار سئو دوستانه را می کند. فایل robot.txt، نقشه سایت و URL های سازمان یافته و بهینه شده از اصلی ترین مواری هستند که در زمینه بهینه سازی ساختار کلی سایت در سئوی تکنیکال اهمیت زیادی دارند. بهتر است به جای استفاده از HTTP از HTPPS استفاده کنید؛ چراکه امنیت سایت نیز در این زمینه برای شما می تواند مفید واقع شود.

۴- نشانه گذاری structured data

کدهای اسکیما در واقع به موتورهای جستجو کمک می کنند تا درک بیشتری از محتوای سایت شما بدست آورند. کدهای اسکیما توسط Schema.org خلق شدند و نوعی از میکروداده ها محسوب می شوند. وقتی شما کدهای اسکیما را به محتوای خود اضافه می کنید، توصیف بیشتری (که به عنوان rich snippet ) نیز شناخته می شود را خلق کرده اید که در نتایج جستجو ظاهر می شوند.

موتورهای جستجوگر مانند گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ شروع به خلق این داده ها و ایجاد schema.org کردند. کدهای نشانه گذاری اسکیما حالا که در عصر حضور الگوریتم های rankbrain و مرغ مگس خوار زندگی می کنیم، از اهمیت بالاتری نیز برخوردار هستند. کیفیت تفسیر عبارت جستجو شده توسط کاربر و نمایش بهترین پاسخ برای وی اصلی ترین هدف موتورهای جستجو می باشد که با کمک اسکیما رسیدن به آن ساده تر شده است.

پیشنهاد میکنیم : اسکیما چیست و نحوه پیاده سازی آن به چگونه است؟

۵- محتوای تکراری در سئو چه اثری دارد؟

محتوای تکراری یا داپلیکیت کانتنت بلای جان بسیاری از وبسایت های فارسی شده ، دلیل این مسئله هم تنها رعایت نکردن اصول تولید محتوا است. بدون تقویم تولید محتوا از هر جای سخنی گفته میشود و بعد از مدتی به خاطر تعداد بالای محتوا از دید خارج میشوند. بخش تولید محتوا یکی از مهم ترین بخش های اصلی سئو میباشد . چرا که سئو اگر محتوا نداشته باشد کاربر نهایی چطور میتواند با شما و فرایند سایت شما آگاه شود.

پیشنهاد میکنیم : معرفی‌ بهترین‌ سایت‌های تولیدمحتوا

سئو کلاه سفید چیست؟ (White Hat)

سئوی کلاه سفید از مجموعه اصطلاحات رایج در حوزه سئو است. این روش به یکی از پاک ترین و مطمئن ترین روش های سئو معروف است اما متعاسفانه بسیار زمانبر و طولانیست ، از این رو بسیاری از کسب و کارهای آنلاین بعد از مدتی از این روش ناامید میشوند. سئوی کلاه سفید به مجموعه تکنیک ها ، روش ها و استراتژی هایی که کاملا مطابق با الگوریتم های موتور جستجو هستند ، اشاره دارد.در این روش هیچ گونه فریب کاری و کارهای غیراخلاقی انجام نمیشود. و از دستورالعمل ها و سیاست های صحیح جهت به دست آوردن رتبه های بالا در نتایج استفاده میشود. به سئوی کلاه سفید سئوی اخلاقی نیز گفته میشود.

سئو کلاه سیاه چیست؟ (Black Hat)

سئوی کلاه سیاه ، همانطور که از نام آن پیداست به مجموعه روشهای غیراخلاقی و فریبکارانه اشاره دارد که معمولا بعضی از سئوکارها برای بالا بردن ناگهانی یک صفحه و یا از بین بردن رقیب خود استفاده میکنند. در سال های دور گوگل به خوبی نمیتوانست سئوی کلاه سیاه را درک کند بنابراین خیلی از وبسایت های بی کیفیت و گاها کپی کار سریع رتبه میگرفتند. اما امروزه گوگل بسیار هوشمند و با دقت سطح وب را مورد بررسی قرار میدهد.انجام تکنیک های کلاه سیاه ممکن است درکوتاه مدت خیلی سریع شما را در بهترین رتبه ها قرار دهد.اما قطعا در طولانی مدت خطرناک و ممکن است از نتایج برای همیشه حذف شوید.

پیشنهاد میکنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:

یکی از دغدغه های اصلی ما که باعث شد ایده کارسازشو را عملی کنیم ، فراهم کردن تمام نیازمندی های فنی و آموزشی برای مدیران وبسایت ها در یک سامانه واحد و هماهنگ بود . این کار باعث صرفه جویی در زمان و انرژی مدیران کسب و کارها برای دریافت حداکثر خدمات با اختصاص کمترین زمان ممکن شده است و همواره سعی ما بر این خواهد بود که این خدمات ،به صورت مستمر به روزرسانی و تکمیل گردد.

میخواهم عضو شوم

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۱۳۴۰

ممکن است علاقه مند باشيد :

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. رضا داوودی
    ۸:۴۴ ۱۳۹۹/۰۶/۰۵

    با سلام ، در مورد خرید بک لینک و اثر آن در سئو لطفا توضیح بدید
    چون خیلی در مورد اوون حرف میزنن

  2. نرگس بارانی
    ۷:۰۱ ۱۳۹۹/۰۵/۰۹

    با سلام
    این مقاله آپدیت خواهد شد؟ چون الان ظاهرا کامل نیست