کپی رایتینگ چیست ؟ کپی رایتر کیست؟ سوالیست که بسیاری از علاقه مندان به حوزه تولید محتوا به دنبال جواب آن هستند و این افراد شاید حتی تخصصی در سئو داشته باشند اما خود کپی رایتینگ و کپی رایتر هر کدام یک تخصص کامل و حرفه ای میباشند.

ممکن است با شنیدن واژه‌ی کپی رایتینگ ‌(copy writing)، مفهوم کپی رایت (copy right) در ذهن شنونده تداعی شود. لذا ممکن است وقتی شما به دوستانتان بگویید که یک کپی رایتر هستید آنها از شما بخواهند که برای حفاظت از حق مالکیت آنها در حوزه‌ی اختراعات یا آثارشان در مقابل سارقین، به آنها کمک کنید؛ این در حالی است که این دو واژه، که از زبان انگلیسی وارد زبان فارسی شده‌اند، دو مفهوم کاملا مجزا دارند. در این مقاله تصمیم داریم شما را با اینکه کپی رایتینگ چیست و کپی رایتر کیست آشنا کنیم.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ را می‌توان هنر یا حرفه‌ای دانست که در زمینه‌ی نوشتن محتوا برای تهیه‌ی آگهی‌های بازرگانی، بروشورها، بیلبوردها، وب‌سایت‌ها و … به کار می‌آید. البته باید به این نکته توجه کرد که کپی رایتینگ با تولید محتوا متفاوت است. تفاوت اصلی میان این دو را می‌توان در هدف از نوشتن مطالب دانست. در تولید محتوا هدف این است که شما یک محتوای سرگرم‌کننده و جذاب را تهیه کنید به گونه‌ای که مخاطب وقت بیشتری را در وب‌سایت شما بگذراند اما در کپی رایتینگ هدف اصلی ایجاد تبلیغاتی اثربخش برای جذب مشتری است.

محتوای کپی رایتینگ چگونه باشد؟

برای اینکه یک متن تبلیغاتی به اندازه‌ی کافی ترغیب کننده باشد تکنیک‌های متفاوتی وجود دارد. ما در این مقاله تکنیک AIDA را معرفی می‌کنیم که در عین سادگی، می‌تواند در کپی رایتینگ بسیار پر کاربرد باشد.

جلب‌توجه (Attention)

اولین نکته که اهمیت دارد این است که شما بتوانید توجه مخاطبین را جلب کنید. شما می‌توانید با یک عنوان جذاب، یک ویدئو یا تصویر، توجه مخاطب را جلب کنید.

ایجاد علاقه (Interest)

توجه کنید که اغلب کاربران توجه کافی را ندارند. شما باید متنی بنویسید که آنها تمایل کافی به دنبال کردن مطلب شما داشته باشند. از دو طریق می‌توانید در مخاطبین ایجاد علاقه کنید:نکته‌ی مهم این است که بدانید شما برای کاربرانی می‌نویسید که نگاه سطحی به وب‌سایت شما می‌اندازند و شما باید به گونه‌ای بنویسید که بتوانید این کاربران را در وب‌سایت خود نگه‌دارید. اگر بخواهیم به طور عامیانه توضیح دهیم باید بگوییم که متن را طوری بنویسید که بتوانید کاربران کم‌حوصله را جذب کنید.اولین پاراگراف از اهمیت زیادی برخوردار است. ممکن است شما بتوانید یک عنوان مناسب بنویسید اما اگر پاراگراف اول خسته کننده باشد، مخاطب تمایلی به ادامه دادن و مطالعه‌ی مطلب ندارد، پس ۳۰۰ کلمه‌ی اول باید بسیار جذاب و گیرا باشد.

تبلیغات

ایجاد تمایل (Desire)

سه راه برای ایجاد تمایل در متن وجود دارد:

• نکات مثبت محصول یا خدماتتان را نشان دهید.
• توضیح دهید که محصول شما چگونه زندگی آنها را تغییر می‌دهد.
• نتایج کار سایر افراد را نشان دهید.

اقدام (Action)

هدف از انجام تمام مراحلی که گفته شد این است که شما بتوانید مخاطب را به خرید محصول ترغیب کنید. شما می‌توانید با استفاده از روش‌هایی مثل برقراری تماس تلفنی، امکان پیوستن به خبرنامه یا ملحق شدن به گفتگوی زنده می‌توانید مخاطب را به خرید محصول تشویق کنید.حالا که می دانیم کپی رایتینگ چیست شما را با کپی رایتر و مهارت های مورد نیاز برای یک کپی رایتر شدن آشنا خواهیم کرد.

کپی رایتر کیست؟

کار یک کپی رایتر شاید خیلی پر زرق و برق نباشد و درکانون توجه قرار نگیرد اما در دنیای امروز که رقابت زیادی برای معرفی و فروش محصولات و خدمات جدید وجود دارد، از اهمیت زیادی در هر شرکت برخوردار است. گاهی تنها شیوه‌ی معرفی محصول باعث ایجاد تفاوت بزرگی در نتیجه‌ی کار دو شرکت، که محصولات نسبتا مشابهی تولید می‌کنند، می‌شود. کپی رایترها در طول روز به دنبال تولید محتوایی هستند که بتوانند محصولات یا خدمات یک شرکت را به فروش برسانند. یک کپی رایتر همواره باید خلاقیت کافی جهت ایجاد محتوایی جدید و جذاب برای جلب توجه مشتری داشته باشد. برای این کار باید بعضی مهارت‌ها را به کار گرفت.

کپی رایتر کیست

مهارت‌های لازم برای یک کپی‌رایتر

احتمالا شما مطالبی از این دست درباره‌ی کپی رایتینگ شنیده باشید:

• روشی مناسب برای کار کردن در خانه است.
• شما خیلی زود می‌توانید با یک سرمایه کم کار خود را آغاز کنید.

می‌توان گفت که نکات بالا تقریبا صحیح هستند اما در واقع یادگیری مهارت‌های حرفه‌ای در کپی رایت نیاز به تلاش زیادی دارد و به سادگی نمی‌توان به یک کپی رایتر ماهر تبدیل شد و برای این کار باید مهارت‌هایی را کسب کرد.بعضی معتقد هستند هستند که برای کپی رایتر بودن نیاز به داشتن تحصیلات دانشگاهی نیست اما عده‌ای دیگر معتقدند که حداقل باید دارای مدرک کارشناسی در زمینه‌ی روزنامه‌نگاری، ادبیات فارسی یا ارتباطات باشید. اما آنچه حائز اهمیت است این است که بدانیم در بعضی نقاط دنیا بعضی افراد زیر ۱۸ سال در این حوزه فعالیت می‌کنند؛ پس می‌توان امیدوار بود که خلاقیت، مطالعه و اطلاعات به روز داشتن، به شما کمک کنند تا در این کار موفق شوید.

برخی از مهارت‌های لازم را می‌توان اینگونه بیان کرد:

 خلاق بودن : شما باید قادر باشی کارهای جدید خلق کنید و توانایی توسعه دادن آنها را داشته باشید.
 عزم کافی برای انجام کار : بعضی اوقات انجام کاری نیاز به زمان زیادی دارد یا شما مجبور می‌شوید آن کار را بارها و بارها تکرار کنید پس باید عزم کافی برای به پایان رساندن آن را داشته باشید.
 توانایی ترغیب کردن : یک کپی رایتر باید بتواند که متن‌هایی تهیه کنید که بتواند دیگران را ترغیب به انجام کاری کند.
 داشتن هوش اجتماعی : کسی که تمایل دارد در این حوزه فعالیت کنید باید توانایی درک نیازهای جدید جامعه را داشته باشد تا بتواند متناسب با نیاز جامعه محتوای مورد نظر را تولید کند.
 مهارت‌های کافی برای نوشتن : یک کپی رایتر باید خوب بنویسد. لحن، احساس و ساختار جملات باید مناسب باشد.

چند نکته برای تازه‌ کارها

اگر تمایل دارید که در حوزه کپی رایتینگ فعالیت کنید می‌توانید مطالب و ویدئوهای آموزشی زیادی در این مورد در اینترنت پیدا کنید؛ ضمن اینکه کتاب‌های زیادی در این زمینه ترجمه شده‌اند و در دسترس قرار دارند. اگر شما در نوشتن مقالات یا وبلاگ‌نویسی تجربه‌ داشته باشید، شروع کار برای شما راحت‌تر خواهد بود اما اگر هیچگونه تجربه‌ای در این زمینه نداشته باشید نگران نباشید شما می‌توانید با مطالعه و تمرکز، دانش کافی را کسب کنید. فراموش نکنید که مطالعه‌ی زیاد علاوه بر اینکه اطلاعات شما را افزایش می‌دهد، به دایره‌ی واژگان شما را افزایش می‌دهد که در نوشتن به شما کمک خواهد کرد.

نکاتی برای تازه کارها
برخی معتقد هستند که بهتر است تازه‌ کارها، کار را در منزل آغاز کنند و خود را معرض آزمون و خطا قرار دهند تا با محدودیت‌ها و مهارت‌‌های خود آشنا شوند و زمینه‌ی تخصصی مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید و بتوانند مرحله به مرحله خود را با دانش روز کپی رایتینگ تطبیق دهند.
برای اینکه خودتان را در معرض آزمون قرار دهید یک موضوع و مشتری فرضی را در نظر بگیرید. چند نمونه کار برای آن موضوع تهیه کنید و در صفحه‌های شخصی خود در فضای مجازی قرار دهید تا کار شما مورد قضاوت افراد مختلف قرار گیرد در نتیجه شما می‌توانید از نظرات کاربران، ایده‌های جدیدی برای بهبود کار خود پیدا کنید.

آینده‌ی کپی رایتینگ

در سالهای اخیر تقاضا برای این کار رو به افزایش است و شرکت‌ها به اهمیت حضور کپی رایترها پی برده‌اند. در آینده با توجه به رشد و گسترش بازارها و معرفی خدمات و محصولات جدید، رقابت برای کسب این شغل شدیدتر می‌شود پس می‌توان به آینده‌ی این حرفه امیدوار بود.

سخن آخر

در این مقاله به شما گفتیم که کپی رایتینگ چیست و یک کپی رایتر به چه مهارت هایی نیاز دارد. کپی رایترها به شما کمک می کنند تا بتوانید تاثیرگذارترین تبلیغات را داشته باشید و مشتریان زیادی را جذب کنید. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. نظرات خود را با ما در بخش نظرات به اشترک بگذارید.

copywriting

سوالات متداول پرتکرار درباره این مقاله:

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر شخصی است که با تکیه بر مهارت‌های خود، متن های تبلیغاتی ایجاد می‌کند.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ را می‌توان هنر یا حرفه‌ای دانست که در زمینه‌ی نوشتن محتوا برای تهیه‌ی آگهی‌های بازرگانی، بروشورها، بیلبوردها، وب‌سایت‌ها و … به کار می‌آید. هدف از کپی رایتینگ تاثیر بر مخاطبان به منظور فروش محصولات است.

تفاوت کپی رایتینگ با تولید محتوا در چیست؟

تفاوت اصلی میان این دو را می‌توان در هدف از نوشتن مطالب دانست. در تولید محتوا هدف این است که شما یک محتوای سرگرم‌کننده و جذاب را تهیه کنید به گونه‌ای که مخاطب وقت بیشتری را در وب‌سایت شما بگذراند اما در کپی رایتینگ هدف اصلی ایجاد تبلیغاتی اثربخش برای جذب مشتری است.

محبوبه پیروز هستم کارشناس ارشد اقتصاد، مفتخر هستم که تیم پویا و جوان کارسازشو را در امر تولید محتوا، موضوعی که نیاز به آن هر روز بیش از پیش برای موفقیت در کسب و کارهای اینترنتی احساس می شود، همراهی می کنم.

میخواهم عضو شوم

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۱۳۴۰

ممکن است علاقه مند باشيد :

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *