call to action چیست ؟ قطع به یقین زمانی که یک وب سایت راه‌اندازی می‌شود، هدف و انگیزه‌ای ورای آن قرار دارد و به همین منظور مدیر وب سایت تلاش می‌کند تا آن هدف محقق شود. اهداف هر وب سایتی مختص به آن است و درواقع با توجه به ماهیت آن وب‌سایت هدفش نیز مشخص است.

به طور مثال وب‌سایت‌های خبری تمایل دارند که کاربرانی که به این دست سایت‌ها مراجعه می‌کنند، در خبرنامه عضو شوند تا خبرها و محتواهای جدید برای آنها ارسال شود. یا یک سایت فروشگاهی را در نظر بگیرید، قطعا این چنین وب سایتی به منظور فروش راه‌اندازی شده‌است و انتظار دارد که فروش داشته باشد، در نتیجه کاربران را دعوت به خرید می‌کند، به این عمل call to action یا دعوت به اقدام یا فراخوان عمل نیز گفته می‌شود.

call to action چیست

Call to action که به آن CTA نیز گفته می‌شود، عملیاتی است که طی آن افراد به انجام کاری دعوت می‌شوند. درواقع منظور دعوت به اقدام، فراخوان یا فرخوان عمل است. هدف call to action چیست، مخاطب آن کیست و چه کسی آن را انجام می‌دهد و مهم‌تر از همه اینکه بهترین روش اجرای call to action چیست ؟ این‌ها همه مواردی است که در ادامه به طور مفصل به آنها پرداخته‌ایم.

تلاش بازاریابان و فروشندگان به ویژه در بازاریابی دیجیتال بر این است که فروش خود را افزایش دهند. بنابراین طی فرآیند دعوت به اقدام مخاطب را وادار به انجام کاری که از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اند می‌کنند. به طور مثال شما در سایت‌های زیادی با عباراتی مانند؛ “برای دریافت بروزترین اخبار کلیک کنید” یا ” برای خرید آسان کلیک کنید” و… مواجه شده‌اید، همه‌ی این مثال‌ها و سایر موارد مشابه، دستوراتی از نوع دعوت به اقدام هستند.

call to action

هدف از call to action چیست ؟

Call to action اهداف متفاوتی می‌تواند داشته باشد، اما در اغلب موارد هدف، فروش کالا و خدمات است. دریافت اطلاعات کاربر، افزایش ثبت‌نام کاربران در سایت و … از جمله هدف‌های دعوت به اقدام نیز می‌باشد.

با توجه به هدف مدنظر Call to actionهایی که طراحی می‌شوند، نیز متفاوت خواهند بود، به طور مثال: پیشنهادهای ویژه در مدت زمان محدود یکی از شیوه‌های ارائه دعوت به اقدام به منظور فروش است، به این مثال توجه کنید: فقط تا ۳ روز مهلت دارید تا این محصول را با نصف قیمت خریداری کنید! و یا ۵۰% تخفیف فقط تا ۲۴ ساعت آینده. این‌ها همه عباراتی است که فرد را وادار می‌کند تا هر چه سریع‌تر خرید خود را انجام دهد، در بخش‌های بعدی در این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

البته همه‌ی این تلاش‌ها زمانی به نتیجه‌ی دلخواه منتهی می‌شود که کاربر یا مخاطب به محصول یا خدمت مورد نظر احتیاج داشته‌باشد. درواقع در درجه‌ی اول نیاز مخاطب است که موجب می‌شود وی بر روی دکمه‌ی موردنظر کلیک کند و یا به حرف شما گوش دهد و محصول شما را بخرد. هر چند ممکن است بسیاری از CTAها مربوط به مواردی غیر از خرید (مانند: ثبت نام) باشند، اما نیاز مخاطب همیشه حرف اول را می‌زند.

call to action

ضرورت استفاده از call to action چیست

حتما برایتان سوال شده دلیل استفاده از Call to action چیست و چه تاثیری در سایت یا فروش دارد. در بخش قبل صحبت از هدف‌های مختلف استفاده از تکنیک CTA بود، حال نیز باید یک مرحله به عقب برگردیم دقیقا جایی که تصمیم گرفته‌اید یک وب‌سایت یا فروشگاه را راه‌اندازی کنید، دلیل شما از این تصمیم چه بوده‌است، مسلما فروش و سود! بنابراین به طور مستمر باید به دنبال استفاده از روش‌هایی باشید که بتوانید مشتریان خود و در نتیجه درآمد و سود را افزایش دهید، CTA یکی از همان روش‌هایی است که به صورت مستقیم بر روی فروش شما موثر است، چرا که این تکنیک یعنی Call to action اساس فرآیند بازاریابی است.

بنابراین اگر که یک فروشگاه یا وب سایت دارید بهتر است که تقریبا همزمان و همراه با هر نوشته یک دعوت به اقدام هم داشته باشید. با این کار به طور قطع تعداد زیادی از کاربرانی که از سایت شما بازدید می‌کنند به سرنخ‌های فروش تبدیل می‌شوند که احتمال خرید و مشتری شدن آنها زیاد است.

لازم است بدانید که…

پیش از اقدام به اجرای تکنیک CTA لازم است بدانید که تقریبا سه چهارم مراجعه کنندگان به وبلاگ‌ها، به منظور دریافت اطلاعات و پاسخ نیازها و مشکلات خود وارد سایت شما ‌می‌شوند. بنابراین کافی است برای رفع مشکل آنها از Call to action به درستی استفاده کنید تا هم خود شما به نتیجه‌ی دلخواه برسید و هم کاربران جواب مسائل خود را به آسانی دریابند.

عوامل کلیدی در ساخت call to action

صرفا نوشتن یک عبارت مثل “برای ثبت نام کلیک کنید” و یا امثال آن تضمین نمی‌کند که شما در استفاده از این تکنیک موفق شوید، بنابراین لازم است که بصورت استراتژیک و خلاقانه روی آن فکر کنید و CTA مختص به هر بخش را بسازید.برای این منظور باید به نکات ریز در این باره اهمیت دهید و عوامل موثر بر کاربردی شدن دکمه‌ی Call to action را در نظر داشته باشید و سپس به طراحی آن بپردازید. متن، محل قرارگیری Call to action، اندازه و رنگ دکمه‌ها از جمله عوامل کلیدی هستند که موجب تحولی اساسی در عملکرد شما می‌شوند.

CTA

علت توجه به قیف فروش در ساخت call to action چیست

قیف فروش یکی از روش‌های بازاریابی است که اگر به خوبی به آن تسلط داشته باشید به راحتی می‌توانید دکمه‌های CTA مناسب هر کدام از مشتریان و بخش‌های مختلف سایت خود را طراحی کنید. به منظور شناخت بیشتر قیف فروش می‌توانید به مقاله‌ی اهمیت قیف فروش مراجعه کنید.اطلاع از موقعیت مشتری در قیف فروش به شما کمک می‌کند که محتوای مناسب هر مخاطب را آماده کنید و در جای مناسبی از سایت قرار دهید، با این کار شما با احتمال بیشتری مشتری بالقوه خود را به مشتری بالفعل تبدیل می‌کنید. بنابراین اثرگذاری Call to action نیز چند برابر خواهد شد.

CTA افراد بالای قیف

اگر به مقاله‌ی اهمیت قیف فروش مراجعه کنید متوجه خواهید شد که افراد بالای قیف کسانی هستند که هنوز با محصولات و برند ما آشنا نیستند و یا به خوبی آن را نمی‌شناسند، بنابراین برای این گروه باید محتواهایی تهیه کنید که آموزنده باشند، و برای آن یک دکمه‌ی فراخوان عمل ایجاد کنید که مخاطب را به سمت این محتوا هدایت کند و در نتیجه بهتر و بیشتر با برند شما آشنا شود.

CTA افراد میانه قیف

این افراد به طریقی نسبت به محصولات شما ابراز علاقه نشان داده‌اند و احتمال خریدار بودنشان بسیار زیاد است، بنابراین در این مرحله باید محتوایی تهیه کنید که ابهامات و مشکلات این گروه را حل نموده و در نتیجه اقدام به خرید کنند. پس با ایجاد دکمه‌ی CTA برای دریافت یک آموزش که می‌تواند به صورت PDF یا فیلم باشد، وی را به مرحله بعد یعنی خرید هدایت کنید.

CTA افراد انتهای قیف

درست است که افرادی که در انتهای قیف قرار دارند همان خریداران و یا مشتریان هستند، اما رها کردن آنها به حال خود نیز کاری غیر حرفه‌ای است، چرا که می‌توانید آنها را با یک محتوای مناسب به مشتریان وفادار تبدیل کنید. بنابراین بهتر است به فکر ایجاد یک Call to action مناسب این افراد باشید که به راحتی خرید مجدد انجام دهند و یا اینکه مشتریان جدیدی را برای شما به دنبال خود بیاورند.

سخن آخر

در این مقاله به اتفاق بررسی کردیم که call to action چیست، چه کاربردی دارد و هدف از آن چیست. شاید بتوان گفت که call to actionها از اساسی‌ترین بخش‌های یک وب‌سایت به شمار می‌آیند، چرا که تاثیر شگرفی را در جذب مخاطب و ترغیب آنها به انجام کاری (خرید، ثبت نام، اشتراک گذاری مطالب و…) ایجاد می‌کند، بنابراین با استفاده از آنها می‌توانید نرخ تبدیل خود را افزایش دهید و به سرعت به اهداف خود برسید.

اما این نکته را فراموش نکنید که اگر دکمه‌های CTA شما جذابیت کافی نداشته باشند و یا در محل مناسبی قرار نگیرند، نتیجه‌ی مطلوبی نخواهند داشت و یا حتی ممکن است تاثیر معکوس بگذارند. بنابراین Call to actionهای خود را اصولی و حرفه‌ای طراحی کنید.شما چطور مشتریان خود را دعوت به اقدام می‌کنید؟ آیا تاکنون از دکمه‌های CTA استفاده نموده‌اید؟ به نظر شما بهترین روش و جملات برای استفاده از call to action چیست نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

زهرا سپنج پور هستم کارشناس ارشد اقتصاد، علاقه‌مند به فعالیت در حوزه محتوا نویسی به صورت تخصصی در زمینه‌ی بازاریابی آنلاین و تبلیغات، که سعی میکنم بروزترین مطالب در این زمینه را که نیاز ضروری رونق هرکسب و کاری هست را در اختیار شما عزیزان قرار دهم و در این راستا با دوستان خوبم در تیم کارسازشو همراه شده‌ام.

میخواهم عضو شوم

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۱۳۴۰

ممکن است علاقه مند باشيد :

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *