الگوریتم Bert چیست و هدف گوگل از طراحی آن چه بوده‌است، روش کار الگوریتم Bert چیست و آیا این الگوریتم برای همه‌ی زبان‌های دنیا قابل اجرا است یا خیر، همه سوالاتی است که پس از ارائه جدیدترین الگوریتم گوگل یعنی Bert در ذهن افراد مختلف شکل گرفته‌است، بنابراین مستلزم یک آشنایی اولیه با این بروزرسانی گوگل است تا بتوانیم بهتر درک کنیم که دقیقا الگوریتم Bert چیست . با کارسازشو همراه باشید تا این الگوریتم جدید را با مثال‌های مختلف و به زبان شما برای شما شرح دهیم.

الگوریتم Google Bert

الگوریتم Bert چیست ؟ گوگل در پی رسیدن به هدف خود یعنی جلب رضایت کاربران، الگوریتم‌هایی طراحی نموده که به درک هر چه بیشتر و بهتر جستجوهای کاربران کمک می‌کنند. الگوریتم‌هایی مانند پنگوئن، panda، Freshness و … که هرکدام به طریقی موجب می‌شوند نتایج بهتر و نزدیکتری به جستجوی کاربران برایشان نمایش داده شود، اما بدنبال همین هدف، گوگل جدیدترین الگوریتم خود را رونمایی کرده و تغییر شگرفی در درک بهتر موتورهای جستجو از عبارت سرچ شده ایجاد نموده‌است.

این الگوریتم که الگوریتم Bert نام دارد، در واقع به منظور فهماندن زبان نوشتن عبارت به موتورهای جستجو طراحی و ابداع شده‌است. ساده‌تر اگر بخواهیم بگوییم کاربرد این الگوریتم این است که کمک می‌کند موتور جستجو همانند یک انسان درک کند که جمله یا کلمه کلیدی نوشته شده توسط کاربر چیست و در نتیجه جستجوهای مربوط به آن را نمایش دهد. در ادامه به طور دقیق‌تر خواهیم گفت الگوریتم Bert چیست و چه کاربردی دارد، دقیقا از کی شروع به کار نموده و آیا برای زبان فارسی و همه‌ی انواع جستجوها کاربرد دارد یا خیر؟

الگوریتم Bert چیست

الگوریتم Bert چیست؟

الگوریتم Bert که مخفف عبارت “Bidirectional Encoder Representations from Transformers ” است، یکی از جدیدترین و بزرگ‌ترین بروز رسانی‌های گوگل است که به دلیل تازه بودن آن، ممکن است سوالات زیادی در ذهن شما نقش بسته باشد، اما نگران نباشید تیم کارسازشو اینجا است تا ابهامات شما را در این زمینه رفع کند، و اما برویم سراغ اصل مطلب یعنی فهمیدن اینکه الگوریتم Bert چیست .

اگر بخواهیم ترجمه تحت لفظی عبارت کامل Bert را بگوییم درواقع به معنی ارائه کدگذاری‌های دوطرفه مبدل‌ها(ترانسفورها) است، اما در عمل به معنای یاری رساننده‌هایی است که موجب می‌شود زبان محاوره‌ای کاربران نیز برای ربات‌های گوگل قابل فهم باشد، چرا که ممکن است برخی کاربران نیاز خود را به زبان محاوره‌ای جستجو کنند. به طور مثال ممکن است به جای نوشتن “چطور می‌توانم اینستاگرام خود را بروزرسانی کنم” بنویسند: “چطور می‌تونم اینستا رو بروزرسانی کنم” و تا قبل از ابداع الگوریتم Bert ربات‌های گوگل قادر به تشخیص منظور کاربر نبودند، اما با این الگوریتم به راحتی و همانند یک انسان زبان محاوره‌ای را درک می‌کنند و در نتیجه نتایج مدنظر کاربر را برای وی به نمایش می‌گذارند.

احتمالا با خودتان می‌گویید یعنی گوگل اینهمه زحمت کشیده است که فقط زبان محاوره‌ای را تشخیص بدهد؟ هر چند همین قابلیت خود نیز به تنهایی بسیار کاربردی است اما در ادامه به شما خواهیم گفت که سایر توانایی‌های الگوریتم Bert چیست .

سایر قابلیت‌های الگوریتم Bert

همانطور که می‌دانید بسیاری از کلمات، دارای چند معنی متفاوت هستند که ممکن است تشخیص آنها برای انسان آسان باشد اما ربات‌های گوگل نتوانند آنها را درک کنند، بنابراین الگوریتم Bert کمک می‌کند که این مسئله نیز قابل درک باشد، از طرفی این الگوریتم قابلیت درک حروف اضافه را نیز دارد. با یک مثال این موضوع را برای شما شفاف می‌کنیم: فرض کنید کاربری عبارت ” آسان‌ترین راه مهاجرت به سوئد” را جستجو می‌کند، پیش از ارائه الگوریتم Bert گوگل همه‌ی نتایجی که مربوط به مهاجرت سوئد بود، یعنی مهاجرت از سوئد یا مهاجرت به سوئد را برای کابر نمایش می‌داد، اما اکنون به درستی درک می‌کند که آیا کاربر نتایج مربوط به مهاجرت به سوئد را می‌خواهد یا مهاجرت از سوئد! در واقع این الگوریتم به گوگل کمک می‌کند که حروف اضافه مانند: از، به، و… را بهتر متوجه شود.

الگوریتم Bert چیست

نحوه عملکرد الگوریتم Bert

الگوریتم Bert ابتدا در سال ۲۰۱۸ در دسترس همگان قرار گرفت، اما بیشتر جنبه‌ی آزمایشی داشت، بنابراین هرکسی به منظور تقویت کردن سیستم پردازش زبان خود، می‌توانست از آن استفاده کند و هدف گوگل از انتشار اولیه الگوریتم تکمیل آن و تشخیص باگ‌ها و حفره‌های امنیتی بود. نسخه کامل الگوریتم Bert در اکتبر ۲۰۱۹ برای جستجوهای به زبان انگلیسی ارائه شد.

اما اینکه روش عملکرد الگوریتم Bert چیست مستلزم مثال‌های مختلف است تا شما را به درک آن کمک کند. این الگوریتم درواقع موجب تشخیص صحیح جستجوی کاربران می‌شود، به طور مثال ممکن است که کاربری هنگام جستجوی عبارت مدنظر خود غلط املایی داشته باشد و یا به لحاظ نوشتاری ترتیب را رعایت نکرده باشد، بنابراین الگوریتم جدید گوگل کمک می‌کند تا منظور کاربر درست و بهتر درک شود. عملی که پیش از آن موتورهای جستجو قادر به انجامش نبودند و فقط می‌توانستند مفهوم جملات صحیح را تشخیص دهند. به عبارتی Bert الگوریتم باهوشی است که با استفاده از کلمات موجود در جمله‌ی سرچ شده، کلمه‌های پیش و پس از عبارت نامفهوم، منظور کاربر را تشخیص می‌دهد.

الگوریتم Bert بر روی کدام جستجوها اعمال می‌شود؟

مطمئنا با توجه به توضیحات و مثال‌هایی که تاکنون آورده‌ایم حدس زده‌اید که گوگل درمورد کدام یک از جستجوها از این الگوریتم استفاده می‌کند. بله درست است گوگل برای عبارات طولانی‌تر از این الگوریتم استفاده می‌کند، به دو دلیل: اول اینکه احتمال خطا در تایپ جملات و عبارات طولانی‌تر بیشتر است و دوم و مهم‌تر اینکه محتوا برای کلمات طولانی، کمتر است، و به عبارتی کمتر کسی کلمات کلیدی طولانی را در بحث تولید محتوا مورد توجه قرار می‌دهد. بنابراین گوگل با استفاده از الگوریتم Bert خود سعی می‌کند، نتایج بهتری را برای این عبارات پیدا کند.

Google Bert

سخن آخر

پس شما به عنوان یک مدیر وب‌سایت و یا تولیدکننده محتوا تمایل دارید که از این لحاظ مورد توجه گوگل قرار بگیرید، باید سعی کنید بیشتر محتواهایی تولید کنید که دارای کلمات کلیدی طولانی‌تر هستند، برای این منظور می‌توانید تحقیق کلمات کلیدی مربوط به وب‌سایت خود را انجام دهید و یا حتی از پیشنهادهای گوگل (عباراتی که بیشتر توسط کاربران جستجو شده‌اند) را استفاده کنید و به تولید محتواهای با کیفیت در این مورد بپردازید، تا بتوانید در نتایج نمایش داده شده توسط گوگل با الگوریتم Bert جایگاه بهتری داشته باشید.

searchengineland

زهرا سپنج پور هستم کارشناس ارشد اقتصاد، علاقه‌مند به فعالیت در حوزه محتوا نویسی به صورت تخصصی در زمینه‌ی بازاریابی آنلاین و تبلیغات، که سعی میکنم بروزترین مطالب در این زمینه را که نیاز ضروری رونق هرکسب و کاری هست را در اختیار شما عزیزان قرار دهم و در این راستا با دوستان خوبم در تیم کارسازشو همراه شده‌ام.

میخواهم عضو شوم

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۱۳۴۰

ممکن است علاقه مند باشيد :

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *