نقشه سایت (Site Map) چیست
فرض کنید وارد یک شهر جدید شدهاید در این شهر برای اینکه بتوانید مسیر خود را بیابید نیاز به یک راهنما دارید و چه راهنمایی بهتر از یک نقشه میتواند شما را به سمت مقصد هدایت کند؟ نقشهها به شما کمک میکنند که در کوتاهترین زمان بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد را طی کنید. در محیط وب نیز خزندههای گوگل برای اینکه بتوانند به درستی به تمام صفحات سایت دسترسی پیدا کنند به یک راهنما نیاز دارند.
این راهنما همان نقشهی سایت است که خزندههای گوگل را به منظور ایندکس کردن به تمامی صفحات هدایت میکنند. در این مقاله سعی داریم به این سوالاتی از قبیل که نقشه سایت چیست؟ چگونه میتوانیم نقشه سایت (site map) بسازیم؟ پاسخ دهیم، با ما در سایت کارسازشو همراه باشید.
نقشه سایت یا سایت مپ (Site map) چیست؟
تعداد صفحات در یک وب سایت بالا است و این موضوع باعث میشود که خزندههای گوگل بعد از ورود به سایت نتوانند تشخیص دهند که در میان این تعداد صفحه، کدام صفحات مهمتر هستند و چه صفحاتی ایندکس شدهاند و کدام صفحات از چشم موتورهای جستجوگر مخفی مانده است. در این حالت نقشه سایت یا همان سایت مپ به عنوان یک راهنما به کمک خزندههای گوگل میآیند و آنها را به سمت صفحات مختلف هدایت میکند.
داشتن یک نقشه سایت (site map) به سئوی سایت شما کمک میکند؛ همچنین اگر لینک سازی داخلی سایت شما خیلی قوی نباشد باز هم خزندههای گوگل میتوانند تمامی صفحات سایز شما را بررسی و ایندکس کنند، اینگونه صفحات مهم سایت شما در میان خیل عظیم صفحات گم نمیشود و میتوانید از طریق این صفحات کاربران زیادی را جذب کنید. حالا که میدانید نقشه سایت چیست میتوانیم به سایر مباحث در این بخش بپردازیم.
چگونه نقشه سایت بسازیم
حالا که با مفهموم سایت مپ آشنا شدید بهتر است برای ساخت یک نقشه سایت (site map) برای سایت خود آماده شوید، اما بهترین راه برای ساخت نقشه سایت چیست؟ آیا برای ساخت نقشه سایت نیاز به پرداخت هزینه داریم؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که برای ساختن سایت مپ روشهای مختلفی وجود دارد. برخی از این روشها رایگان هستند و برای برخی نیاز به پرداخت هزینه است. در ادامه به برخی از روشهای رایگان ساخت نقشه سایت (site map) اشاره خواهیم کرد.
معرفی تگها در نقشه سایت
پیش از اینکه بدانیم ابزارهای ساخت نقشه سایت چیست؟ شما را با برخی از تگهای استفاده شده در نقشه سایت را آشنا خواهیم کرد.
- <urlset>: نقشه سایت (site map) با این تگ آغاز میشود و پایان میابد.
- <url>: محتویات صفحه با این تگ نشان داده میشود.
- <loc>: آدرس لینک صفحات در این تگها قرار میگیرد.
- <lastmod>: آخرین تغییرات هر صفحه در این تگها قرار میگیرند.
- <changefreq>: بازه زمانی تغییرات صفحه با این تگ نمایش میدهد.
- <priority>: میزان اهمیت یک صفحه با این تگ مشخص میشود.
ساخت سایت مپ رایگان
همانطور که گفته شد ابزارهای مختلفی وجود دارد. در این بخش به بررسی برخی از روشهای ساخت نقشه سایت (site map) میپردازیم:
ساخت نقشه سایت در وردپرس
وردپرس یکی از سیستمهای مدیریت محتوا است که مورد علاقهی بسیاری از طراحان وب سایت است. برخی از افزونههای وردپرس امکان ساخت نقشه سایت (site map) را فراهم میکنند. افزونهها ساخت نقشه سایت چیست؟
افزونه سئو یوست (Yoast)
این افزونه یکی از افزونههای محبوب و پرکاربرد وردپرس است که علاوه بر کمک به سئوی محتوا، به ساخت سایت مپ هم کمک میکند. این افزونه به صورت خودکار صفحات سایت را بررسی میکند و نقشه سایت را میسازد. پس از آن کافی است که آدرس نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنید.
افزونه google xml sitemaps
افزونه google xml sitemaps یکی از محبوبترین افزونهها برای ساخت نقشه سایت (site map) است. با استفاده از این افزونه میتواند به راحتی و به صورت رایگان نقشه سایت خود را بسازید. توجه داشته باشید که نباید از افزونه google xml sitemaps و افزونه سئو سایت به طور همزمان برای ساخت نقشه سایت استفاده کرد.
ثبت سایت در گوگل
بعد از ساختن نقشه سایت باید آن را گوگل ثبت کنید. برای این کار لازم نقشه ساخته شده را در یکی از صفحات سایت خود بارگذاری کنید و سپس به سرچ کنسول بروید تا نقشه سایت به موتورهای جستجوگر بتوانند نقشه سایت را بشناسند. در سرچ کنسول بخشی است که میتواند اعتبار نقشه سایت (site map) را بسنجد. کافی است به قسمت sitemap سرچ کنسول بروید و گزینه ADD/Test Sitemap را انتخاب کنید تا به سادگی امکان تست سایت مپ برای شما فراهم شود. در صورتیکه از افزونه سئو یوست را استفاده کنید، فرآیند ثبت سایت در گوگل به صورت خودکار انجام میشود
جمع بندی درباره نقشه سایت
در این مقاله با شما از اینکه نقشه سایت چیست و چگونه میتوان آن را ایجاد کرد صحبت کردیم. نقشه سایت همانند یک راهنما به خزندههای گوگل میکند تا تمامی صفحات شما را بررسی و ایندکس کند. استفاده از سایت مپ به سئو محتوای سایت شما کمک میکند. با استفاده از افزونههایی مثل سئو یوست، google xml sitemaps و … میتوانید به راحتی نقشه سایت را بسازید. شما میتوانید در قسمت دیدگاه تجربیات خود برای ساختن سایت مپ را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید یا سوالات خود را در این خصوص از ما بپرسید.