در جلسه نهم از دوره آموزشی سئو وردپرس  می‌خواهیم درباره‌ی پلاگین یوست صحبت کنیم. پیش از آغاز بحث اصلی تعریفی از پلاگین ارائه خواهیم داد و سپس مباحث اصلی را آغاز می کنیم.

پلاگین چیست؟

پلاگین یا افزونه به هر امکانی که باعث شود ما در سریع‌ترین حالت ممکن یک سری از کارهای روتین را انجام دهیم، پلاگین گویند. پلاگین معمولا جزء کوچکی از یک مجموعه‌ی بزرگ است. در CMSی مثل وردپرس پلاگین‌های متعددی وجود دارد که جزئی از این CMS محسوب می‌شوند. در حوزه سئو هم پلاگین یوست، بهترین پلاگین حال حاضر دنیا است. پیش از اینکه از امکانات این افزونه صحبت کنیم به سوالات متداول زیر پاسخ می‌دهیم.

چرا این افزونه را انتخاب کنیم؟

برای برخی از افراد این سوال مطرح می‌شود که چرا وقتی ابزارهای آنلاین وجود دارد از پلاگین یوست استفاده کنیم؟ پاسخ این است که تمام ابزارهای آنلاین فقط جوابگوی نیاز شما در یک بخش هستند؛ به عنوان مثال ابزاری مثل ویراسیار فقط برای تصحیح امملای کلمات و … به کار می‌رود و جوابگوی نیازهای دیگر شما نیست.
باید از ابزاری استفاده کنیم که مجموعه‌ای از امکانات را در اختیار شما قرار دهد.

آیا افزونه دیگری وجود دارد؟

بله، به غیر از پلاگین یوست، افزونه‌های متعدد دیگری نیز وجود دارد و هر روز بر تعداد آن‌‌ها افزوده می‌شود. اما همانطور که گفته شد ما باید یک پلاگین که مجموعه‌ای از امکانات را در اختیار ما قرار می‌دهد را انتخاب کنیم.

از کجا می‌توانیم این پلاگین را تهیه کنیم؟

ما در سایت کارسازشو این افزونه را برای شما قرار تهیه کرده ایم. از لینک زیر می توانید این افزونه را دانلود کنید.



امکانات پلاگین یوست

همانطور که گفتیم این افرونه امکانات مختلفی در اختیار ما قرار می‌دهد تا بتوانیم سئو داخلی سایت را به خوبی انجام دهیم. در ادامه به برخی از این امکانات اشاره می‌کنیم.

اضافه کردن کلمات کلیدی

ما می‌توانیم به طور مشخص بگوییم که روی چه کلمه کلیدی کار کرده‌ایم.

اضافه کردن تایتل و توضیحات

اگر ما بخشی را نداشته باشیم که بتوانیم این موضوع را مشخص کنیم نمایش نتایج سایت‌ ما در گوگل با مشکل مواجه می‌شود. در پلاگین یوست باکسی وجود دارد که شما می‌توانید مشخص کنید که چه عنوانی در گوگل نمایش داده شود و اینکه یک بخش برای توضیحات وجود دارد که شما دقیقا می‌توانید بگویید که در این مقاله به چه چیزهایی دست پیدا می‌کنید.

رل‌های هدایت‌کننده ربات‌ها

ما رل‌های مختلفی داریم که می‌توانیم تعیین کنیم که خزنده‌های گوگل وارد چه صفحاتی بشوند و وارد چه صفحاتی نشوند. در واقع یک سری گزارشات به گوگل می‌دهند که چه صفحاتی ایندکس شود و چه صفحاتی ایندکس نشود.

نقشه‌ی سایت

اگر یک خزنده گوگل وارد سایت ما شود و متوجه نشود که هر قسمت شامل چه مواردی می‌شود و تقسیم‌بندی‌های سایت برایش شفلف نباشد به نوعی در یک دالان تو در تو گرفتار می‌شود و پیغامی که به گوگل می‌دهد نامفهموم بودن ای صفحه/ سایت را نشان می‌دهد. پس استفاده از نقشه‌ی سایت از اهمیت زیادی برخوردار است. با استفاده از پلاگین یوست به راحتی با استفاده از چند دکمه می‌توانیم یک نقشه‌ی حرفه‌ای برای سایت خود درست کنیم.

تنظیم Robot.txt

برای تعریف کردن Robot.txt باید در حوزه‌ی سئو تخصص داشته باشید چون کار ساده‌ای نیست. با تنظیم Robot.txt به گوگل اعلام می‌کنیم که چه بخش‌هایی را بررسی کند و از بررسی کدام قسمت‌ها صرف نظر کند. به زور مثال در سایت‌های وردپرسی ما باید تعریف کنیم که خزنده‌های گوگل wpadmin، theme و پلاگین را بررسی نکنند.

ریدایرکت کردن لینک‌ها

در صورتیکه صفحه‌ای را حذف کنیم یا یک صفحه‌ را به صفحه‌ی جدیدی منتقل کنیم باید از ریدایرکت‌‌های مختلف استفاده کنیم. به عنوان مثال باید تعریف کنیم که این صفحه باید کدامیک از ریدایرکت‌های ۴۰۴، ۳۰۱، ۳۰۲ و … را بگیرد، در پلاگین یوست این کارها با چند کلیک قابل تعریف هستند.

بررسی کردن خوانایی متن

با استفاده از پلاگین یوست می‌توانید خوانایی متنرا بررسی کنید. مثلا نکاتی را که متذکر می‌شود این است که زیر هر عنوان بیش از ۳۰۰ کلمه نباشد، هر پارگراف بیش از ۱۵۰ کلمه نباشد و اینگونه به شما کمک می‌کند تا صفحات سایت‌تان را برای الگوریتم Readability گوگل تنظیم کنید.

امیدواریم که مطالب این جلسه برای شما مفید واقع شده باشد، در قسمت دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *