در جلسه هشتم از دوره آموزشی سئو وردپرس درباره سئو خارجی سایت صحبت خواهیم کرد. ما در جلسات گذشته دربارهی انواع روشهای متداول سئو صحبت کردیم و گفتیم که این روشها به دو دستهی سئو داخلی سایت و سئو خارجی سایت تقسیم میشوند. در این جلسه نیز با ما همراه باشید تا از جزئیات مربوط به سئو خارجی مطلع شوید.
سئو خارجی سایت چیست؟
به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که شما در خارج از سایت خود انجام میدهید تا به سایت خود اعتبار ببخشید و برند خود را در سطح وب بالا ببرید و در نهایت از گوگل اعتبار بگیرید، سئو خارجی سایت میگویند. سئو خارجی ۲ ویژگی مهم دارد:
لینک بیلدینگ
شبکههای اجتماعی
لینک بیلدینگ چیست؟
کلیه راههایی که میتوان از سایر سایتها برای وب سایت خودمان لینک دریافت کنیم را لینک بیلدینگ گویند. گاهی اوقات ما این کار را به صورت دستی انجام میدهیم یعنی با ساخت وبلاگها و فعالیت در فرومهای مختلف، لینک ساین خود را قرار میدهیم. اما سایتها مثل دیجی کالا یا آپارات و … به یک برند تبدیل شدهاند و اغلب لینکهایی که این سایتهای دریافت کردهاند از سایتهای دیگر دریافت شده است. در حال حاضر گوگل میتواند متوجه شود که کدام لینک طبیعی ساخته شده و کدام یک غیر طبیعی است.
یک حالت مهم در لینک بیلدینگ تولید محتوای اثر بخش است، مثلا یک محتوای ۱۰ هزار کلمهای، با تصاویر و ویدئوهای جذاب، این محتوا را برای کاربران جذاب میکند به گونهای که دیگران راجع به آن صحبت کنند.
انواع روشهای لینک بیلدینگ
در این قسمت میخواهیم شما را با انواع روشهای لینک بیلدینگ که به سئو خارجی سایت شما کمک کند، آشنا کنیم.
وبلاگ نویسی
متداولترین روش لینکسازی استفاده از وبلاگها است، برخی از افراد در سایتهایی مثل میهنبلاگ، بلاگاسکای و … اقدام به ساخت وبلاگ و تولید محتوا میکنند تا پس از افزایش تعداد صفحات لینکهای سایت خود را در قسمتهای سایدبار، فوتر و … قرار دهند. این لینکها به عنوان بک لینک برای شما ثبت میشوند.
کامنتگذاری در سایتها
کامنتگذاری یکی دیگر از روشهای بک لینک گرفتن است که میتواند به سئو خارجی سایت کمک کند. در قسمت کامنتهای برخی از سایتها این امکان وجود دارد که علاوه بر نوشتن اسم و آدرس ایمیل خود، آدرس وب سایتتان را هم قرار دهید. اگر در این وب سایتها نظری را ثبت کنید در صورتیکه نظر شما در سایت منتشر شود، به عنوان بک لینک برای شما ثبت میشود.
ارسال پست در انجمنها
انجمنها و فرومهای زیادی وجود دارد که شما میتوانید در آنها عضو شوید و در بخش پروفایل خود توضیحاتی دربارهی سایت خود قرار دهید و سپس با کلمهی کلیدی مدنظرتان به سایت خود لینک دهید. بعد از آن اگر در این فرومها فعالیت کنید و نظری ثبت کنید این توضیحات به صورت ناخواسته منتشر میشود و هر چه نظرات شما در این انجمنها بیشتر باشد، لینکهای بیشتری برای شما ثبت میشود.
ثبت سایت در دایرکتوری
باید بر اساس اینکه سایت شما در چه دستهای قرار داشته باشد سایت خود را در دایرکتوریها ثبت کنید؛ به عنوان مثال سایتهای آموزشی میتوانند سایت خود را در DMOZ ثبت کنند. دایرکتوریهای متعددی وجود دارد که شما میتوانید با جستجو در گوگل آنها را پیدا کنید و سایت خود را ثبت کنید. این کار اولین نتیجهای که برای شما دارد این است که گوگل دقیقا متوجه میشود که سایت شما در چه زمینهای فعالیت میکند. دربارهی سایر روشهای لینک بیلدینگ در قسمت های پیشرفته صحبت خواهیم کرد.
شبکههای اجتماعی در سئو
دراین قسمت میخواهیم دربارهی شبکههای اجتماعی و تاثیری که روی سئو خارجی سایت دارند، صحبت کنیم. شبکه های اجتماعی به دلایل زیر بر سئو خارجی تاثیرگذار خواهند بود
بازخورد از طریق کاربران:
شبکههای اجتماعی کاربران زیادی را به خود جلب کردهاند و افراد زیادی در این شبکهها فعالیت میکنند؛ این موضوع باعث شده است که این شبکهها برای منتشر کردن لینک سایت شما محل بسیار خوبی باشند. اگر محتوای تولید شده توسط شما مطلوب و جذاب باشد و به دست افراد viral برسد به راحتی بین افراد مختلف به اشتراک گذاشته میشود و شما از از این طریق میتوانید از نظرات کاربران در مورد برندتان آگاه شوید.
گوگل عاشق شبکههای اجتماعی است
از آنجا که کاربران زیادی از سراسر دنیا، وقت زیادی را در شبکههای اجتماعی صرف میکنند گوگل به شبکههای اجتماعی علاقه دارد و اگر متوجه شود که در شبکههای اجتماعی دربارهی شما صحبت میشود به سایتتان اعتبار میدهد.
اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی
در صفحات سایت خود این قابلیت را قرار دهید که افراد بتوانند مطالب شما را به راحتی در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
انوع لینکها در سئو
در سئو لینکهای متفاوتی داریم که ما به دوتا از مهمترینهای آنها یعنی لینکهای follow و nofollow اشاره میکنیم. لینک هایی که در صفحات سایت خود قرار می دهید بر سئو خارجی سایت اثر گذار هستند؛ پس باید به دقت آن ها را انتخاب کنید.
پیشتر وقتی که به یک سایت لینک میدادیم و بعد از مدتی اگر به هر دلیلی آن سایت از طرف گوگل جریمه میشد، روی وب سایت ما هم تاثیر منفی میگذاشت؛ اما در حال حاضر گوگل شرایطی را فراهم کرده است که وب سایتها میتوانند نوع این لینکها را تعیین کنند تا از تاثیرات منفی سایتهای دیگر بر سایتشان جلوگیری کنند.
لینک follow: لینک هایی که موتورهای جستجو آن ها را دنبال می کنند.
لینک nofollow: لینک هایی که موتورهای جستجو آن ها را دنبال نمی کنند.
وقتی به یک سایت مرجع مثل دیجی کالا یا آپارات لینک میدهید، میتوانید لینک follow قرار دهید چون از اعتبار این سایتها مطلع هستید. اما وقتی به سایتهایی که DA پایین یا اسپم اسکور بالایی دارند لینک میدهید، لینکها حتما nofollow باشد، با این کار شما به گوگل اعلام میکنید که نمیتوانید اعتبار این سایت را تایید کنید.
بهتر است لینکهای خروجی خود را nofollow قرار دهید
چرا با از لینک nofollow استفاده کنیم؟
در این قسمت دلایل استفاده از لینکهای nofollow را برای شما بیان میکنیم:
جلوگیری از جریمههای گوگل بابت فروش بک لینک
گوگل با خرید و فروش بک لینک بسیار مشکل دارد وقتی شما لینکهای follow زیادی در سایت خود بدهید، گوگل حس میکند که شما بک لینک میفروشید و شما را جریمه خواهد کرد.
بیکیفیت بودن صفحه یا سایت مقصد
همانطور که گفتیم اگر لینک شما به سایتهای دیگر follow باشد، اثرات منفی سایتهای دیگر بر سایت شما باقی میماند.
آسیب ندیدن صفحه با صفحات سایت ما
این کار باعث میشود که سایت شما آسیب نبیند.
در این جلسه از آموزش های سایت کارسازشو سعی کردیم نکات مربوط به سئو خارجی سایت را برای شما کاربران عزیز شرح دهیم. امیدواریم که مطالب بیان شده در این ویدئوی آموزشی برای شما مفید واقع شده باشد. دیدگاه ها و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.