تگ تایتل یا تگ تیتر یکی از تگ های اصلی زبان برنامه نویسی فرانت اند HTML است که در قسمت Hearder هرصفحه سایت قرار میگیرد و تیتر یک صفحه سایت را مشخص و معلوم می نماید . تگ تیتر ( Title Tag ) در صفحات موتورهای جستجو ( SERPs ) به صورت یک تیتر قابل کلیک نمایش داده میگردند و با دقت به اینکه تیتر نمایانگر و خلاصه ای از محتوای وبسایت شما بین حاصل جستجو به صورت مختصر است , گزینش ظریف آن برای اخذ محل ورود بیشتر دارای اهمیت است. با توجه به این تفاصیر در یک جمله باید گفت تگ عنوان صفحه اصلی سایت یکی از قسمت های حساس هر وبسایت است که در ادامه قصد داریم در مورد تگ عنوان صفحه اصلی توضیح دهیم.
تگ عنوان صفحه اصلی سایت
تگ عنوان صفحه اصلی سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟ قبل از توضیح درباره اهمیت تگ تایتل و موارد استفاده از آن بهتر است نمونه ای تگ تایتل یا تگ عنوان را تحت کدنویسی فرانت اند یا همان کدنویسی HTML به شما نمایش دهیم تا بهتر با این تگ آشنا شوید.<head> <title> Karsazho </title> </head> همانطور که مشاهده میکنید تگ عنوان در بین تگ های HEAD قرارگرفته است. این تگ تایتل به نوعی معرف و مشخص کننده سایت یا صفحه مورد نظر میباشد. که با استفاده از عنوان و توضیحات صفحه مورد نظر کاربر ترغیب به کلیک کردن رو این نتیجه میشود.
عنوان سایت چیست
هر کسب و کاری قبل از راه اندازی و به وجود آمدن نیاز به نامی دارد جهت معرفی و مشخص کردن نام خود. اگر کسب و کار مد نظر نامی نداشته باشد برای معرفی و ارجاع دادن مشتری به آن قطعا به مشکلاتی برخواهد خود چرا؟ چون مشتری نیاز دارد که با پرس و جو و پیگیری ادرس به محل کسب و کار برسد ، عنوان سایت نیز به همین شکل است. در دنیای وب صفحات متعدد و بسیار زیادی وجود دارد. اگر هر صفحه عنوان مشخصی نداشته باشد موتور جستجوگر گوگل نمیتواند مشتریان و بازدید کنندگان مدنظر را به سمت سایت ما هدایت کند.
طول محتوای تگ عنوان :
گوگل معمولأ نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر را برای تیتر وبسایت نمایش میدهد . در شرایطی که این تگ را کمتر از ۶۰ کاراکتر تعیین کنید , نمایش آن در ۹۰ درصد مواقع به صحت و به صورت بی نقص میان نتیجه های موتور جستجوگر انجام می شود . البته در صورت تعیین بیش تر از ۶۰ کاراکتر , به احتمال فراوان بعضی از واژه های آن به وسیله موتورهای موتور جستجوگر نمایش داده نخواهد شد .
دلایل اهمیت تگ عنوان درصفحه Title Tag :
تگ تیتر یا تایتل یکیاز دست اندرکاران حیاتی در یاری به موتورهای موتور جستجوگر برای فهم و شعور محتوای صفحه های اینترنت است و اولین موردی است که یوزرها در صفحه های وبسایت شما آن را بازدید می نمایند . این Tagدر ۳ مکان حساس نمایش داده می گردند :
- ( ۱ ) صفحه ها نتیجه ها موتور جستجوگر
- ( SERPs ) ( 2 ) مرورگرهای اینترنت
- ( ۳ ) شبکه های عمومی
پیشنهاد میکنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:
- اصول گرافیک وب و اهمیت آن
- ده حرکت برای ایجاد تجربه بینظیر در مشتریان
- بهترین روش بهینه سازی دیتابیس سایت
- معرفی ابزارهای تحت وب برای آنالیز و تحلیل سرعت سایت
- افزایش سرعت سایت وردپرسی با کمک ابزار GtMetrix
تعداد کاراکترهای تگ title حداکثر چقدر باید باشد؟
بسیاری از متنصصین علم سئو بر این باور هستن که گوگل برای تگ عنوان دائم استراتژی و تغییر دیدگاه میدهد و گاهی فقط ۶۵ تا ۷۰ کارکتر را شناسایی میکند و گاهی هم تا ۸۸ کارکتر را ساپورت میکند. اما در پلاگین هایی مثل یوست که از حرفه ای ترین پلاگین های سئو و بهینه سازی سایت است.نهایت تعداد کارکتری که اجازه میدهد در تگ عنوان قرار دهید ۸۸ کارکتر است. پیشنهاد میکنیم که بیش از ۸۰ و کمتر از ۶۵ کارکتر وارد نکنید
فاکتورهای مهم برای بهبود تگ عنوان :
با اعتنا به اهمیت Title Tag از حیث موتورهای موتور جستجوگر و همینطور اثرگذاری آن بر روی یوزرها , نوشتن یک تگ تایتل موثر و مطلوب دوچندان دارای اهمیت است . در ادامه به معرفی یک سری نکته برای با بهبود تگ تیتر و اخذ برخورد خوب تر از این فاکتور مفید در بهینه سازی وب سایت پرداخته ایم :
۱-بررسی ارتفاع تگ عنوان صفحه اصلی سایت
اگر ارتفاع تگ تیتر بیش تر از حد طولانی باشد , بعضا از کلمه و واژه های انتهایی آن به وسیله گوگل حذف خواهد شد و بصورت تعدادی نقطه ( “ … ” ) نمایش داده می شود کهاین قضیه ممکن است سبب مبهم شدن تیتر وب سایت برای یوزرها شود . حتمأ بدین نکته اعتنا داشته باشید که ارتفاع آن کمتر از ۶۰ کاراکتر باشد .همینطور بعضی از حروف نظیر “ ف ” و “ ک ” نسبت به حروفی مثل “ ر ” از دید نوشتاری ارتفاع بیشتری دارا هستند کهاین این قضیه هم ممکن است سبب شود بعضا از واژه و کلمه های تگ تیتر نمایش داده نشوند .
۲-به کارگیری از لغات مهم در تگ عنوان صفحه
با وجود اینکه طولانی بودن این تگ مجازاتی از نگاه گوگل ندارد , ولی به کارگیری بیشتراز حد لغات مهم در آن باعث غیر قابل درک شدن آن برای یوزرها و در فیض تأثیر منفی بر روی محل ورود های وبسایت و تجربه استفاده کننده خواهد داشت . همینطور این قضیه بوسیله موتورهای موتور جستجوگر هم تشخیص داده می شود .از تکرار یک واژه و کلمه و به کار گیری از خانواده های آن در تایتل پرهیز کنید . موتورهای موتور جستجوگر بر روی نوشته متمرکز می باشند و صرفا یک کلیدواژه و وجود آن در تایتل را بررسی نمیکنند .برای تیتر کلیدواژه ای را گزینش نمایید که مطابق با نوشته سایت بوده و به آن دارای ارتباط باشد .به یاد داشته باشید به کارگیری ربات وار از کلمه ها اصلی در تیتر پرسرعت ترین خط مش برای افت جايگاه است .
۳-تعیین Title Tag منحصربفرد برای هر برگه
تگ تیتر منحصربفرد برای هر پیج یا صفحه باعث می شود که ربات های موتورهای موتور جستجوگر برای هر پیج یا صفحه ارزش گذاری مختص و منحصربفردی قائل شوند و به عبارت دیگر نمایش تیتر متناسب با محتوای پیج یا صفحه سبب می شود نسبت کلیک به نمایش وبسایت هم ارتقاء یابد .این نکته را نیز باید گفت که در CMSهای پیشرفته مانند وردپرس کدنویسی به نحوی انجام شده است که کاربر را در مورد قراردادن تگ تایتل تکراری آگاه می سازد.
۴-قراردادن واژه و کلمه دارای اهمیت در ابتدا Title Tag
با دقت به تجربیات صورت گرفته , قراردادن کلیدواژه در اولِ تگ تیتر تأثیر مثبت بر روی بهینه سازی وب سایت و رنکینگ وبسایت شما خواهد داشت . علاوه بر این قراردادن واژه و کلمه مهم در اولِ تیتر باعث خواهد شد ذهن استفاده کننده بر روی وب سایت شما متمرکز شود .
۵-از اسم های تجاری خود استفاده کنید
درصورتی که مارک کسب و فعالیت شما شناخته شده و مشهور میباشد , در تگ تایتل خود حتمأ این اسم را جهت ارتقاء نرخ کلیک به نمایش وبسایت به عمل ببرید . به طور کلی پیشنهاد میشود اسم مارک را در انتهای این تگ به کار گیری نمائید .
۶-تگ تایتل را برای یوزرها خود بنویسید
با دقت به اینکه تگ تایتل برای بهینه سازی وب سایت اهمیت متعددی داراست , قراردادن تیتر جالب و اثرگذار و مربوط به محتوای وب سایت فاکتور دارای اهمیت و تأثیرگذاری است . حتمأ بهاین نکته هم دقت فرمایید که مخاطب محتوایی این تگ را یوزرها خود قرار دهید و عباراتی در آن قرار دهید که استفاده کننده در پی آن مورد سرچ نموده است .
۷-نظم صفحه های داخلی وبسایت
قبل از اینکه شروع به نوشتن تگ تایتل کنید بایستی بدانید که صفحه ای که برای آن تیتر مینویسید دقیقا چه وب پیج ای از وبسایت است .تگ Titleصفحه تفاوت خیلی متعددی با پستی در بلاگ و یا وب پیج محصولات دارد .برای وبسایت شما که تعداد صفحه های متعددی دارد. حتما قراردادن تگ Title جدا از هم و منحصربه فرد برای هر وب پیج کاری سخت است . به همین منظور داشتن نقشه وبسایت و درک کردن اهمیت و مورد هر وب پیج اهمیت بالایی دارد
هرچه وب پیج اهمیت بالایی داشته باشد تگ تایتل آن بایستی خاص تر و دقیقتر باشد . دقت داشته باشید برای نوشتن تگ Title می توانید لغات و کلمات را تکرار کنید اما در صورتیکه سه صفحه از وبسایت را در نظر بگیرید به عنوان مثال صفحه اصلی، دسته بندی محصولات و صفحه محصولات به ترتیب باید دارای تگ تایتلی با جزئیات بیشتری باشند.
۸-موضوع صفحه با عنوان صفحه
بعد از اینکه جایگاه صفحه را معین کردید زمان محاسبه محتوای برگه است .تگ تیتر درحالتی که معرف تیتر صفحه باشد و از کلیدواژه های اساسی و شبیه در نوشته داخل صفحه , نصیب Alt تصویر , توضیحات متا , URL و باقی جنبه های برگه به کار گیری گردد بیشترین تاثیر ممکن را در جايگاه آن خواهد داشت .در صورتیکه در هنگام نوشتن تگ Title , محتوای وب پیج نادیده گرفته شود سبب ساز به ارتقاء نرخ پریدن هم میشود .برای نوشتن این تگ بایستی از کلماتی به کارگیری نمائید که در نوشته برگه هم از آنها به کار گیری نموده اید . به ابلاغ دیگر عبارتی که در تگ تایتل مینویسید می بایست به خیر محتوای درون برگه را پوشش دهد .
چرا گاهی اوقات عناوین وبسایت ما به خوبی نمایش داده نمیشود؟
برخی مواقع گوگل تگ تایتل تعریف شده توسط شما را نمایش نمی دهد که این موضوع غالبأ به دلایل زیادی بستگی دارد. یکی از بارزترین دلایل که باید به آن اشاره کرد اشتباهات خود موتور جستجوگر گوگل هست. گوگل نیز به عنوان یک ماشین گاها اشتباهاتی انجام میدهد که موجب متعجب شدن یک سئو کار میشود در زیر قصدداریم یه چهار مورد از این موارد بپردازیم تا دید بهتری نسبت به این موضوع پیدا کنید.
۱ – استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در Title Tag :
همانگونه که در مطالب بالا ذکر شد، قراردادن بیش از حد معمول کلمات کلیدی در تگ تایتل، موضوعی است که توسط موتورهای جستجو تشخیص داده می شود و گوگل بجای آن ، عنوان دیگری را برای سایت شما نمایش خواهد داد. راه حل رفع آن اصلاح تگ عنوان به صورت مناسب و کاربرپسند می باشد.
۲ – عنوان سایت مطابق با عبارت سرچ شده کاربر نباشد :
اگر سایت شما در حوزه های مختلف فعالیت داشته باشید و کیوردهای که سرچ میشود در دسته بندی های مختلفی قرار داشته باشد. بنابراین ممکن است انتخاب عنوان مناسب برای دربرگیرنده کردن تمام موضوعات کمی سخت شود. برای اینکه این مشکل را برطرف کنیم.گوگل با توجه به عبارت سرچ شده توسط کاربر، عنوان مناسب و مرتبط با آن را از سایت انتخاب کرده و نمایش می دهد که این کار سبب دریافت بازخورد بهتر و افزایش نرخ کلیک خواهد شد.
۳ – استفاده از عنوان ثانویه :
در برخی از مواقع در صورتیکه از عنوان alternate مانند متا تگ ها برای فیسبوک یا توییتر استفاده کرده باشید، ممکن است گوگل این موارد را بجای تگ عنوان شما نمایش دهد. در صورتیکه این موضوع مشکلی برای سایت شما ایجاد کرد می توانید تگ های عنوان alternate را مجددأ بازنویسی کنید.
۴ – استفاده بهینه تر از DMOZ برای عنوان سایت :
در پاره از اوقات گوگل عنوانی از DMOZ را برای سایتی انتخاب میکند و آن را نمایش میدهد. در صورتیکه عنوان نمایش داده برای سایت شما با لیست DMOZ سایت مطابقت ندارد و تمایل به انجام این کار را ندارید می توانید با استفاده از تگ Robots NOODP آن را مانند زیر قفل کنید
<meta name=”robots” content=”noodp”>
جهت بررسی بیشتر وبسایت خود میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید
https://search.google.com/structured-data/testing-tool