صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال مبحثی پر چالش در کشورهای جهان است. هنوز تمام کشور ها به این نتیجه نرسیده اند که استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال را رسمیت ببخشند. هر کدام از کشورها در صدور و یا عدم صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال دلایل خاص خود را دارند. اما ماینینگ در کدام کشورها دارای مجوز و در کدام کشورها غیر قانونی محسوب می شود ؟ ایران در کدام دسته قرار دارد؟
مجوز استخراج ارز دیجیتال
مجوز استخراج ارز دیجیتال و قانون آن در کشورهای مختلف چگونه است؟ مجوز استخراج ارز دیجیتال در تمام کشورها وجود ندارد. زیرا دولت ها نظرات بسیار متفاوتی را در این حوزه دارند. برخی از آن ها ادعا می کنند که نیازی به ارزهای رمز نگاری شده ندارند و آن ها تنها سرمایه مردم را به بازی می گیرند. اما در مقابل کشورهای دیگر نیاز خود را به ارزهای دیجیتال بیان می کنند و اعلام کرده اند که بازار به این ارزها برای انجام بهتر مبادلات نیاز دارد. در ادامه نگاهی به این مساله خواهیم داشت و وضعیت مجوز استخراج رز دیجیتال را در کشورهای خاورمیانه بررسی خواهیم کرد.
- ۱-استخراج ارز دیجیتال در بحرین
بحرین در خصوص استخراج ارزهای دیجیتال و مبتنی بر بلاک چین نظر مثبتی دارد. بانک مرکزی این کشور در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که هیچ گونه محدودیتی در استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال قائل نیست مجوز استخراج ارز دیجیتال را رسما صادر کرد. کشور بحرین این امکان را در جهت استفاده بهینه از تکنولوژی عنوان کرد و به همین منظور گفت که ما ارزهای دیجیتال را به عنوان بستری برای انجام بهتر معاملات می شناسیم و این مساله به این معنی نیست که این ارزها را به هر شکلی قبول داریم !
- ۲-استخراج ارز دیجیتال در ترکیه
ترکیه جزو آن دسته از کشورهایی است که استقبال خوبی ارز های دیجیتال نشان دادند. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید ۱۸% مردم ترکیه اقدام به خرید و فروش و سرمایه گذاری در ارزهایی مانند بیت کوین کرده اند و این آمار بسیار بیشتر از مردم آمریکاست. این استقبال تا حدی بوده که حکومت کشور ترکیه به فکر خلق یک ارز دیجیتال به نام ” تک کوین ” افتاده است. او قصد دارد پول ملی خود را پشتوانه ” لیر ” که واحد پولی ترکیه است راه اندازی کند.
- ۳-استخراج ارز دیجیتال در قطر
مجوز استخراج ارز دیجیتال در کشور قطر صادر نمی شود زیرا این کشور به شدت با بیت کوین مخالف است و دلایل قانع کننده ای نیز برای آن عنوان کرده که در ادامه به آن اشاره کرده ایم.دولت قطر بیان کرده که به دلیل مواردی مانند عدم دارا بودن پشتوانه برای بیت کوین هیچ گاه مجوز استخراج ارز دیجیتال را صادر نخواهد کرد. از طرفی اگر شاهد تخطی کردن بانک ها و نهاد های مالی و قانونی باشد به شدت آن ها را جریمه خواهد کرد. دلیل دیگری که دولت قطر بر ممنوعیت استخراج ارز دیجیتال اعلام کرده این است که بیت کوین قابل تبدیل شدن به پول یا طلا نیست و بی ثباتی قیمت و سو استفاده از آن در حملات سایبری مهم ترین دلیل بر غیر قانونی بودن آن است.
- ۴-استخراج ارز دیجیتال در عربستان سعودی
عربستان سعودی در صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال نیز با کشور قطر هم نظر است. ارزهای دیجیتال در این کشور به شدت با محدودیت روبرو هستند و هیچ کدام از شهروندان حق خرید و فروش آن را ندارد. هیچ نهاد مالی وقانونی تا کنون موفق به کسب مجوزهای لازم از این کشور نشده است. دولت کشور عربستان سعودی نیز به شهروندان خود توصیه می کند معامله ارز دیجیتال ریسک های مالی فراوانی را به همراه دارد و مراقب وعده ها و فریب ها در این حوزه باشند.
- ۵-قوانین ارز دیجیتال در ایران
کشور ایران جزو آن دسته از کشورهایی است که استخراج ارزهای دیجیتال را کاملا محدود نکرده است اما قوانین دست و پا گیری را برای آن وضع کرده به طوری که خرید و فروش ارزهای دیجیتال از نظر قانونی دارای مشکلات جدی است. اما ارزهای رمز نگاری شده مانند بیت کوین از محبوبیت زیادی در این کشور برخوردار هستند و با وجود کاهش ارزش ریال تمایل مردم به انجام معاملات بیت کوین بیشتر خواهد شد. ایران نیز مانند کشور ترکیه به دنبال خلق ارز دیجیتال ملی است که دارای پشتوانه ای مانند پول یا طلا باشد. زیرا کشورهای اسلامی پول های بدون پشتوانه را حرام می دانند.
- ۶-استخراج ارز دیجیتال در عراق
مجوز استخراج ارز دیجیتال در عراق صادر نمی شود زیرا دولت این کشور معتقد است که ریسک مالی این نوع از پول ها بسیار زیاد است و موجب هدر رفتن سرمایه افراد می شود. علاوه بر اینکه ارزهای دیجیتال در کشور عراق با استقبال مواجه نشده اند اسلامی بودن این کشور را نیز می توان دلیلی دیگر بر غیر قانونی بودن استخراج آن ها دانست.
- ۷-استخراج ارز دیجیتال در کویت
بانک مرکز کشور کویت اعلام کرده است که ارزهای دیجیتال را به رسمیت نمی شناسد و با هر بانک یا نهاد مالی و قانونی که اقدام به انجام معامله با این ارزها کرد به شدت برخورد می کند. دولت کویت به صراحت اعلام کرده که به این دلیل نمی تواند در این حوزه کنترل و تسلط ایجاد کند مجوز آن را صادر نخواهد کرد.
- ۸-استخراج ارز دیجیتال در مصر
کشور مصر جزو آن دسته از کشورهایی محسوب می شود که مجوز استخراج ارز دیجیتال را بر اساس شریعت و دین صادر نمی کند. حکومت این کشور هنوز استفاده از رمز های ارزنگاری شده به طور کامل ممنوع اعلام نکرده اما به دلیلی مانند فراهم شدن بستری برای سو استفاده , جعل و کلاهبرداری به مردم خود هشدار جدی داده است.
- ۹-استخراج ارز دیجیتال در اردن
استخراج ارزهای دیجیتال در کشور اردن نیز ممنوع اعلام شده است و دولت آن اعلام کرده که این نوع از ارزها را فاقد ارزش می داند و چه مردم و چه نهادهای مال و حکومتی حق استفاده از آن ها را ندارند. عدم وجود پشتوانه پولی و طلا برای این ارزها به خصوص بیت کوین را از دلایل عدم صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال بیان کرده اند.
- ۱۰-استخراج ارز دیجیتال در عمان
استخراج ارز دیجیتال در کشور عمان نه رسمی است و نه غیر قانونی. بلکه دولت عمان اعلام کرده که هیچ قانونی برای این مساله تدوین نشده است و اگر شخصی در انجام معاملات و خرید و فروش ارزهای دیجیتال متضرر شد هیچ قانونی از او پشتیبانی نخواهد کرد. به عبارتی دیگر تمام مسئولیت حاصل از استخراج ارز به عهده شخص است.
- ۱۱-استخراج ارز دیجیتال در لبنان
ارزهای دیجیتال در کشور لبنان به عنوان یک کالا یاد می شوند نه پول ! دولت این کشور استخراج ارزها را غیر قانونی بر شمرد و جزو اولین کشورهایی در خاورمیانه بود که نسبت به انجام معاملات ارز دیجیتال به مردم خود هشدار داد. در کشور لبنان نیز مانند عمان تمام مسئولیت خرید و فروش ارز دیجیتال به عهده فرد است و برای جبران خسارت نمی تواند به هیچ نهاد دولتی و قانونی مراجعه کند.
سوالات متداول درباره این مقاله
آیا استخراج ارز دیجیتال قانونی است؟
صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال مبحثی پر چالش در کشورهای جهان است. هنوز تمام کشور ها به این نتیجه نرسیده اند که استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال را رسمیت ببخشند. هر کدام از کشورها در صدور و یا عدم صدور مجوز استخراج ارز دیجیتال دلایل خاص خود را دارند.
قانون ایران در خصوص استخراج ارز دیجیتال چیست ؟
کشور ایران جزو آن دسته از کشورهایی است که استخراج ارزهای دیجیتال را کاملا محدود نکرده است اما قوانین دست و پا گیری را برای آن وضع کرده به طوری که خرید و فروش ارزهای دیجیتال از نظر قانونی دارای مشکلات جدی است.
اگر اين مقاله براي شما مفيد بود در وب سايت کارسازشو آن را لايک کنيد و اگر نياز به آموزش هاي تکميلي يا جديد داشتيد در بخش نظرات آن را بيان کنيد.
با ارائه نظرات در بهبود محتوا و کيفيت آن به ما کمک خواهيد کرد. هدف ما ارتقاي دانش و پاسخ به سوالات شماست.