آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس | ایجاد چایلد تم در قالب وردپرس از جمله مواردی هست که هر مدیر سایتی باید به آن توجه کند و بعد از نصب و راه اندازی قالب وب سایت باید انجام دهید با ما در این مقاله مهم و کاربردی همراه باشید

ساخت چایلد تم در وردپرس

ساخت چایلد تم در وردپرس ، اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به تازگی با وردپرس آشنا شدید قطعاً روز به روز اصطلاحاتی را می شنوید که برای شما تازگی دارند در کل فرهنگ لغت وردپرس روز به روز در حال بزرگ شدن و پیشرفته شدن است. وردپرس دائم در حال آپدیت شدن و به روز شدن است و همین امر باعث شده برنامه نویسان وردپرس دائماً در حال آپدیت کردن خود باشند در این مقاله قصد داریم شما را با چایلد تم در وردپرس آشنا کنیم.

در این مقالات از سلسه مقالات آموزش وردپرس در سایت کارسازشو قصد داریم به صورت کامل موضوع مهمی در جهت بهینه سازی قالب سایت برای شما کاربران عزیز شرح دهیم و آن هم موضوع ساخت چایلد تم در وردپرس است.

آیا آشنایی با چایلد تم دارید؟

اگر شما تا قبل از خواندن این مقاله با چایلد تم آشنایی داشتید و می دانید دقیقا کار آن چیست قطعاً شما جزو آن دسته از افرادی هستید که دائم در حال به روز کردن اطلاعات خود هستید. اما هستند کسانی که هنوز با اصطلاحات وردپرس به طور کامل آشنایی ندارند و شاید برای ابن دوستان که به تازگی به خانواده وردپرس اضافه شده‌اند سوال باشد که چرا باید از چایلد تم استفاده کنیم؟ و برای چه کاری استفاده می شود و در کل چه کاربردی دارد.

ساخت چایلد تم در وردپرس

در این آموزش از وب سایت کارسازشو قصد داریم به طور کلی دو راهکار بسیار ساده را به شما معرفی کنیم که شما به راحتی می توانید با آن در وردپرس برای خود چایلد تم تهیه کنید اگر قبلاً به اصطلاح پوسته فرزند برخورد کردید. چایلدتم در اصل همان پوسته فرزند است.

قبل از اینکه بخواهیم به صورت تخصصی به موضوع چایلد تم بپردازیم باید شما بدانید چایلد تم چیست؟ و چه کاربردی دارد تا در ادامه بتوانید به راحتی کارهایی که مربوط به پوسته وردپرس است را انجام داده و اینکه چه آیتمی را برای خود ایجاد کنید

چایلد تم چیست؟

در کل میتوان گفت قالب های وردپرس در چند دسته کلی تقسیم می شوند منظور تقسیم بندی از لحاظ فروشگاهی ، شخصی ، خبری نیست بلکه منظورم از لحاظ حرفه ای بودن در کد نویسی قالب مورد نظر است به طور کلی قالب های وردپرسی  به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند قالبهایی که به صورت کاملاً رایگان و از امکانات بسیار پایین برخوردار هستند. قالب هایی که سطح متوسط دارند و امکانات متداول و معمول وردپرس را ساپورت و پشتیبانی می کنند و قالب های فوق حرفه ای که تمام امکانات یک سایت کامل و جامع را در خود قرار داده‌اند. 

گزارش هایی که به برنامه نویسان میدهند

هر قالب حرفه‌ای قطعاً بر اساس نیاز و گزارش مشکلاتی که به دولوپر و برنامه نویس آن ارائه می شود دائم در حال آپدیت شدن و اضافه کردن امکانات و رفع مشکلات قبلی است همین امر هم باعث می شود که کسی که این قالب را استفاده می کند دائم باید با برنامه نویس در ارتباط باشد و آخرین نسخه قالب را دریافت کند و قالب جدید را با قالب قدیم جابجا کند در این میان افرادی هستند که بر اساس نیاز خود تغییراتی در شکل و ظاهر قالب انجام می دهند و بعد از آپدیت کردن مشاهده می کنند که تمام تغییراتی که انجام دادند. از بین رفته و دیگر شکلی که روی آن کار کرده بودند نمایش داده نمی شود.

شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که قالبی که تهیه کرده اید را برای خود شخصی سازی کردید و بر اساس نیاز خود کدنویسی جدیدی را روی آن اعمال کردید. حالا چه کاری باید انجام دهید؟

قالب های حرفه ای دائم در حال آپدیت هستند

اصولاً قالب های حرفه ای و پرفروش دائم در حال آپدیت کردن هستند اما برای اینکه کاربران خود را راضی نگه دارند اقدام به ایجاد تم فرزند یا چایلد تم می کنند. بزرگترین حسنی که قالب فرزند در وردپرس دارند این است که در آپدیت های بعدی قالب، تغییراتی که شما به صورت اختصاصی ایجاد کرده‌اید از بین نخواهد رفت و این مورد در وردپرس قرار داده شده، تا اگر مدیر سایت تغییرات دلخواه را روی قالب ایجاد کرد در آپدیت های بعدی مشکلی در ظاهر برای او ایجاد نشود.

ساخت چایلد تم در وردپرس

شما با استفاده از چایلد تم در وردپرس می توانید از تغییرات بعدی در کار که باعث از بین رفتن کدهای قبلی شما می شود جلوگیری کنید در ادامه به سراغ ساختار کلی چایلد تم میرویم و نحوه درست کردن آن را مورد بررسی قرار می دهیم

نحوه خواندن پوسته فرزند یا چایلد تم در وردپرس

با استفاده از پوسته فرزند شما یک پوشه جدید در وردپرس می سازید که به عنوان قالب وردپرس قرار است از آن استفاده کنید اما زمان ساخت پوسته ،در وردپرس مشخص می‌کنیم که این قالب جزئی از قالب اصلی ما است و همه فایل ها را در اصل با قالب اصلی لود میکنیم اما فایل هایی که هم مسیر با قالب اصلی هستند و در این پوسته وجود دارند.

باید از پوسته فرزند یا چایلد تم لود شوند برای مثال در css قالبی که در پوسته فرزند قرار می گیرد با نصب و فعال بودن چایلد تم در وردپرس زمان لود سایت از فایل Css که در پوشه اصلی قالب است استفاده نخواهد کرد ابتدا بررسی می شود که آیا فایل css در پوشه چایلد تم قرار دارند یا خیر اگر این فایل قرار داشت به جای لود کردن آن از قالب اصلی از قالب چایلد یا فرزند خود می شود.

طریقه ساخت چایلد تم در سیستم مدیریت محتوای وردپرس

برای ساخت چایلدتم در وردپرس به طور کلی دو راهکار در پیش داریم شما به صورت متداول و همیشگی هم میتوانید از افزونه استفاده کنید و هم می توانید به صورت دستی با استفاده از کدهایی که در اختیار شما قرار می دهیم اقدام به راه اندازی چایلدتم در پوسته وردپرس خود کنید بر اساس رسالت ما در کارسازشو باید هر دو مورد را برای شما شرح دهیم تا شما بر اساس نیاز خود اقدام به ساخت این موضوع در قالب خود کنید در ادامه با ما همراه باشید.

۱- آموزش ساخت پوسته فرزند با کد نویسی در وردپرس

برای این کار باید در هاست خود لاگین کرده و در صفحه اصلی هاست خود که به طور متداول اکثراً یا سی پنل هستن یا از دایرکت ادمین استفاده می‌کنند. که در هر دوی این موارد هیچ فرقی نمی کند شما باید به قسمت فایل منیجر مراجعه کنید سپس به پوشه پابلیک html مراجعه کنید و بعد از آن در صفحه ای که برای شما باز می شود باید پوشه wp content را باز کنید و وارد پوشه تم شوید.آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس

ساخت چایلد تم در وردپرس 

در مسیری که شما وارد شدید هر قالبی که نصب کرده باشید را می توانید مشاهده کنید برای اینکه پوسته فرزند را در قالب وردپرس بسازید ابتدا باید وارد پوشه قالبی که قصد دارید در آن چایلدتم را ایجاد کنید شوید. بعد از اینکه قالب مورد نظر خود را پیدا کردید و قصد داشتید در آن چایلدتم بسازید باید از نام پوشه قالب خود استفاده کنید و یک پوشه جدید به همان نام بسازید اما باید در ادامه نام پوسته Child- را اضافه کنید به عنوان مثال اگر نام پوشه قالب شما به نام کارسازشو است باید نام پوشه جدید شما به این صورت باشد.

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرسو به این شکل آن را بسازید karsazsho-child باید به این نکته هم توجه کنید که بزرگ بودن و کوچک بودن حروف تاثیر دارد و حتما باید با حروف کوچک نوشته شود برای ایجاد پوشه در هاست سی پنل کافی است از سمت چپ صفحه قسمت بالا روی دکمه فولدر که در تصویر مشاهده می کنید کلیک کنید تا بتوانید پوشه مد نظر خود را بسازیم در این مرحله یک پنجره برای شما باز می شود که می توانید بر اساس توضیحاتی که دادیم نام پوشه خود را وارد بکنید.

حالا که پوشه مد نظر خود را ساختید وارد پوشش شوید و یک فایل css با نام استایل دات css در آن بسازید و کدهایی که در زیر برای شما قرار دادیم را در آن قرار دهید. کدی که شما مشاهده میکنید در اصل کدی است که به وردپرس می گوییم نام این قالب چیست و سایر مواردی که در زیر مشاهده می کنید.

/*
Theme Name: mizbanfa
Theme URI: https://mizbanfa.net
Description: child theme for mizbanfa blog
Author: sadeghi
Author URI: https://mizbanfa.net
Version: 1.0.1
*/

توضیحاتی درباره کدهای Css در چایلدتم وردپرس

اگر به درستی این موارد را وارد کرده باشید می توانید به قسمت نمایش پوسته ها در پیشخوان وردپرس خود مراجعه کنید و در آن جا توضیحاتی که شما در بالا وارد کردید را مشاهده کنید.

 

ساخت چایلد تم در وردپرس

 

اگر بخواهم به صورت خیلی جزئی در مورد این کد ها با شما صحبت کنم باید عرض کنم در قسمت تم نِیم شما نام اصلی غالب خود را وارد می کنید در قسمت تم url آدرس وب سایت را وارد میکنید یا آدرس وب سایتی که برنامه نویس این قالب روی آن کار کرده در قسمت دیسکریپشن توضیحاتی درباره این قالب وارد می کنید در قسمت اودر یا همان نویسنده باید نام کسی که روی این قالب کار کرده یا برنامه نویسی که روی آن کار کرده شما حتی می توانید نام خود را وارد کنید و در ادامه هم قسمت های دیگر را پر کنید.

معرفی چایلد تم از طریق فایل فانشن وردپرس

لازم است یک نکته را خدمت دوستان عرض کنم چون ما از زبان فارسی و راست چین در وب استفاده می کنیم و دو فایل css با نام های استایل و rtl برای قالب استفاده می کنیم باید همه فایل های css را به پوسته فرزند وردپرس معرفی کنیم بنابراین در همین پوشه ای که در آن هستید باید یک فایل جدید با نام Functions.Php درست کنید و کدهایی که در زیر برای شما قرار دادیم را در این فایل وارد کنید.

<?Php
Add_action( ‘wp_enqueue_scripts’, ‘my_theme_enqueue_styles’ );
Function my_theme_enqueue_styles() {
Wp_enqueue_style( ‘parent-style’, get_template_directory_uri(). ‘/style.Css’ );
}
?>

نکات کاربردی برای ادامه کار با چایلد تم

دقت کنید که حتما کدها را بدون کم کردن قسمتی انتقال دهید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود بعد از قرار دادن کدهایی که به شما ارائه دادیم در فایل مورد نظر فایل های استایل اصلی که در مسیر پوشه ما در وردپرس قرار دارند فراخوانی می شوند و به راحتی سایت با همان شکل اصلی برای شما نمایش داده می شود برای اینکه بتوانید از قابلیت راست چین بودن قالب هم استفاده کنید باید فایل Rtl.Css قالب اصلی را هم کپی کرده و در پوشه چایلد تم قرار دهید البته این کار زمانی باید انجام شود.که شما تغییرات لازم را در این فایل انجام داده باشید.

باید این نکته را به شما بگویم که در قالب هایی که حرفه ای هستند و معمولاً برنامه نویسان خارجی آن را نوشتند فایلی وجود دارد به نام آر تی ال که برنامه نویسان داخلی ما اقدام به فارسی کردن این قالب کردند اگر این فایل در کنار سایر فایل های شما نبود قطعا نیازی به انتقال آن نیست و نکته بعدی که باید به آن اشاره کنم در قالب هایی که ایرانی هستند و برنامه نویسان داخلی خودمان آن را نوشتن فایل rtl وجود ندارد چون به صورت پیش فرض راست چین بودن را رعایت کرده‌اند. 

به پوشه های قالب توجه کنید

و نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید این است که دقت کنید چون قالب های پیشرفته دارای چندین فولدر هستند و فایل های مختلفی در پوشه ها و مسیرهای مختلف دارند اگر قصد ویرایش یک فایل را دارید که در یکی از پوشه های قالب اصلی قرار دارد باید هم این پوشه را و هم مسیر آن را در پوسته فرزند ایجاد کنید تا برای شما تغییرات جدید ایجاد شود.

ساخت چایلد تم در وردپرس

برای هرکار از افزونه استفاده نکنیم

در ادامه قصد داریم تا با استفاده از پلاگین مورد نظر اقدام به ساخت چایلد تم در ورد پرس کنیم این نکته را فراموش نکنید که اگر قرار باشد برای هر کاری افزونه ای نصب کنیم با توجه به اینکه هر افزونه فایل های متفاوتی و مختلفی در درون خود دارند برای اجرای این فایل ها قطعاً نیاز به فشار بیشتر روی سرور سایت شما است بنابراین پیشنهاد می کنم با توجه به این که برای اکثر افزونه های متداول کدهای آماده ای در وردپرس وجود دارد مثل حالت اولی که ما برای شما قرار دادیم اقدام کنید و کمتر از پلاگین و افزونه های جانبی استفاده کنید

۲-آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس با استفاده از افزونه

یکی از ساده ترین راه ها برای ساختن چایلد تم در وردپرس استفاده از افزونه می باشد که نیازی به گذراندن مراحل بالا ندارید و مستقیماً می توانید با استفاده از نصب افزونه مورد نظر اقدام به ساخت چایلدتم کنید افزونه ای که برای ساخت چایلد تم قصد داریم به شما معرفی کنیم با نام Child Themify در مخزن اصلی وردپرس به ثبت رسیده و تا این لحظه موفق شده بیش از ۲۵۰۰۰ نصب فعال و کسب امتیاز ۴ و ۱ را برای خود ثبت کند.

شما با استفاده از این پلاگین می توانید در وردپرس برای خود تم فرزند یا چایلد تم بسازید برای شروع شما باید اقدام به نصب افزونه مورد نظر کنید که هم می توانید از قسمت افزودن افزونه اقدام به نصب این افزونه کنید هم میتوانید در گوگل افزونه مورد نظر را جستجو کرده و پس از دانلود آن را نصب کنید.

بعد از نصب و فعال سازی افزونه مورد نظر مشابه عکسی که در زیر مشاهده می‌کنید، منویی با عنوان درست کردن چایلد ترم در قالب یا Create a Child Theme در قسمت نمایش پیشخوان وردپرس اضافه می شود که با کلیک کردن در این قسمت می توانید به صفحه ساخت چایلد تم در وردپرس هدایت شوید .

چایلد تم در وردپرس

ساخت چایلد تم در وردپرس و ساخت Child theme در وردپرس

برای اینکه به خوبی هر قسمت را پر کنید به توضیحاتی که برای هر بخش ارائه شده توجه کنید و به دقت آن ها را پر کنید ، در ادامه مقاله ساخت چایلدتم در وردپرس با کارسازشو همراه باشید.

  • Select a parent theme:
  • ابتدا از این گزینه قالبی که قصد ساخت چایلد تم برای آن را دارید از بین لیست انتخاب کنید.
  • Name your child theme:
  • در این فیلد نام دلخواه برای پوسته فرزند وردپرس را وارد کنید. این نام باید لاتین باشد و در صورت استفاده از نام فارسی دکمه ساخت چایلد تم که در انتهای صفحه قرار دارد، غیرفعال خواهد شد. اگر نام وارد شده مورد تایید هم باشد یک تیک سبز رنگ داخل این فیلد نشان داده میشود. سپس روی گزینه Show advanced fields کلیک کنید تا تنظیمات بیشتری مشابه تصویر نمایش داده شوند.
  • Author Name:
  • این فیلد بر اساس نام کاربری که در حال ساخت پوسته فرزند در وردپرس است انتخاب میشود که میتوانید به دلخواه آن را تغییر بدهید.
  • Extra Theme Files:
  • در این بخش هم میتوانید کلیه فایل های Php و Css قالب که در مسیر اصلی و داخل پوشه ها هستند را مشاهده کنید. اگر قصد شخصی سازی هر کدوم از این فایلها رو دارید حتما تیک گزینه فایل های مربوطه را فعال کنید تا داخل پوسته فرزند اضافه شوند. این کار همان مرحله ای است که سایر فایل ها را در مسیر پوشه چایلد تم با روش کدنویسی قرار میدادیم.

ساخت چایلد تم در وردپرس با استفاده از افزونه

در نهایت روی دکمه Create Child Theme کلیک کرده و منتظر باشید تا پوسته فرزند در وردپرس ایجاد شود. بعد از ساخته شدن قالب چایلد تم در وردپرس با افزونه پیغام Your theme has been created. Go check it out! نمایش داده میشود که با کلیک روی گزینه لینک دار Go check it out به مسیر پوسته ها در وردپرس هدایت خواهید شد.

همانطور که مشاهده می کنید می بینید که پوسته فرزند یا چایلد تم برای شما ساخته شده و کافی است آن را فعال کنید تا به عنوان تم اصلی سایت نمایش داده شود و با به ارث بردن از قالب اصلی ما در سایت نمایش داده شود از این به بعد هر تغییری که لازم داشتید می توانید در قالب انجام دهید و آن را ذخیره کنید و در آپدیت های بعدی قالب نیز نیازی به انجام کارهای شخصی سازی روی این قالب ندارید چون تغییرات در چایلدتم شما لحاظ شده و با به ارث بردن موارد اصلی در قالب سایت و قالب برای شما لود خواهد شد.

 

ساخت چایلد تم در وردپرس

تشکر از همراهی شما در خواندن مقاله چایلدتم

امیدوارم که این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با استفاده از آن توانسته باشید چایلد تم یا پوسته فرزند را در قالب خود درست کرده باشید در صورتی که درباره این آموزش و این مقاله سوالاتی داشتید یا به مشکلی برخوردید می توانید در قسمت نظرات وبسایت کارسازشو در همین صفحه ای که مشاهده می کنید اقدام به پرسیدن سوال کنید قطعاً کارشناسان فنی وب سایت کارسازشو در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ سوال شما را خواهند داد.

 

ساخت چایلد تم در وردپرس
 نکات آخر در ساخت چایلد تم در وردپرس

و نکته آخر که باید به آن اشاره کنم برای ساخت چایلد تم و کارهایی از این قبیل نیازی به استفاده از افزونه ها و پلاگین های متداول نیست و برای این کارها کدهای آماده ای وجود دارد که شما می توانید طبق قسمت اولی که برای شما توضیح دادیم اقدام به رفع نیاز خود کنید نصب بیش از اندازه هر پلاگین و افزونه باعث شلوغ شدن دیتابیس سایت شما میشود و برای بهینه کردن دیتابیس باید روند بهینه سازی دیتابیس را ادامه دهید.

مشکلات احتمالی در دیتابیس وردپرس

و این میان امکان دارد مشکلاتی برای ساختار اصلی دیتابیس برای شما به وجود بیاید با اضافه کردن هر پلاگین و افزونه جداول جدیدی در دیتابیس شما ساخته میشود که با حذف آن پلاگین هم جداول از بین خواهند رفت و باید برای بهینه سازی و استاندارد کردن دیتابیس وب سایت خود این کار را به یک متخصص واگذار کنید ولی در صورتی که از کد استفاده کنید اگر مشکلی به وجود آمد و یا قصد استفاده از آن را نداشتید به راحتی خودتان می توانید اقدام به برداشتن کد مورد نظر کنید و عملیات به اتمام می رسد

یکی از دغدغه های اصلی ما که باعث شد ایده کارسازشو را عملی کنیم ، فراهم کردن تمام نیازمندی های فنی و آموزشی برای مدیران وبسایت ها در یک سامانه واحد و هماهنگ بود . این کار باعث صرفه جویی در زمان و انرژی مدیران کسب و کارها برای دریافت حداکثر خدمات با اختصاص کمترین زمان ممکن شده است و همواره سعی ما بر این خواهد بود که این خدمات ،به صورت مستمر به روزرسانی و تکمیل گردد.

میخواهم عضو شوم

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۱۳۴۰

ممکن است علاقه مند باشيد :

مایل هستیم نظر شما را درباره این محتوا بخوانیم ، منتظر نظر شما هستیم!! :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. سرپناه
    ۳:۳۳ ۱۳۹۸/۰۵/۰۷

    سلام مرسی از آموزش خوبتون یکی از کامل ترین آموزش های مربوط به آموزش ساخت چایلد تم
    آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس بودش
    تشکر
    این مقالات کاربردی رو بیشتر کنید لطفاا

    • وحید طهماسبی
      ۷:۰۷ ۱۳۹۸/۰۵/۰۹

      سلام خدمت شما کاربر محترم
      حتما
      شما میتوانید در قسمت تهیه آموزش در منوی اصلی سایت فرم مورد نظر را پر کنید و برای همکاران بنده ارسال کنید

  2. الوان شاپوری
    ۹:۵۶ ۱۳۹۸/۰۴/۲۹

    من چند وقتی بود که چنین مشکلی داشتم و کلی تغییر میدادم و هر وقت آپدیت میکردم مجبور بودم برم از اول همه اون موارد رو باهم انجام بدم و کلی وقت ازم میگرفت
    مثل همیشه میگم عالی بودین تو این مقاله
    این دست مقالات که به نوعی واجب هستند برای هر سایتی رو بیشتر کنید لطفا
    ممنون

    • وحید طهماسبی
      ۲:۵۹ ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

      سلام خدمت شما کاربر محترم
      سپاس از اظهار نظرتون
      انشالله این نمونه مقالات را بیشتر میکنیم
      موفق باشید